Wpis z mikrobloga

Pytanie do #rozowepaski - chcę mamie kupić lokówkę. Nie jakąś super-hiper wypasioną cud techniki-robi kawę, ale taką, która jej włosów nie spali i się od razu nie spali. Mama ma krótkie włosy, lokówka długo chodzić nie będzie, używana będzie 2-3 razy w tygodniu. Co możecie mi polecić jako najlepszy stosunek ceny do jakości?

• 4
@k_e_i_r_a: zobacz najpierw co jest w ofercie różnych sklepów i jakie funkcje cię interesują, czy ma mieć jakieś dodatkowe wyposażenie itd. widziałem kiedyś coś w rodzaju lokówko-suszarki - ogrzewanie powietrzem imo zawsze lepsze niż tradycyjna lokówka. Chociażby ze względu na sposób transportowania ciepła. Reszta to kontrola temperatury i moc.
@dreaper: Lokówko-suszarka jest dobra, ale to (moim zdaniem, ze znikomego doświadczenia) zupełnie inna para kaloszy. Inaczej włosy nią możesz ułożyć itd. Dlatego pytam o lokówkę :) A co do oferty sklepów - tak wiem, mogę sobie je przejrzeć, jednakże zupełnie się na tym nie znam. Parametry jak moc, temperatura grzania, rodzaj powłoki i pewnie wiele innych są dla mnie czarną magią. Jak będę musiała, to się w to zagłębię, jednakże wolałabym