Wpis z mikrobloga

Jeżeli ktoś uczy się od podstaw tak jak ja #python a lub jakiegokolwiek języka np w codecademy,nie miał nigdy styczności z #programowanie m, polecam stary dobry szkolny sposób zapisywania wszystkiego do zeszytu. Można zapisywać zrobione zadania i dopisywać komentarze (co do czego służy, jak używać funkcji itd.) za pomocą karteczek. Do tego utrwalamy samodzielne pisanie linii, zawsze można powrócić do wcześniejszych zadań i na ich podstawie utrwalać elementy języka. A co dla mnie najważniejsze: to co jest zapisane w codecademy w języku angielskim tłumaczę na polski i także zapisuje. Pomaga to w uczeniu na dwa fronty: pisaniu po angielsku i rozumieniu po polsku :) Fajnie jeśli każdy rodzaj zadania przerobisz na innym przykładzie także na komputerze, aby utrwalać pisanie w programie a nie tylko na kartkach, its super effective.

No i na końcu przepraszam bardziej zaawansowanych z wymienionych tagów, po prostu chciałem dać małą radę dla zaczynających tak jak ja.
Gregoo - Jeżeli ktoś uczy się od podstaw tak jak ja #python a lub jakiegokolwiek języ...

źródło: comment_qeEIMypPmUoEt8dN2dF1cIjieXYsgjlz.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pr0skater00: wystarczy kołko i krzyżyk, może jakieś proste szukanie powtórzeń. Projekty do zrobienia w maksymalnie kilka h bez znajomości języka. :-) Wynikiem jest działająca aplikacja, to dodaje motywacji. Nie przelecisz dokumentacji i nie powiesz, "AAA to jest łatwe, nie muszę sprawdzać".
  • Odpowiedz