Aktywne Wpisy

gabonczyk +43
#pis #po #konfederacja #wybory #polska
ej, konfiarze, żeby nie było, że nie mówiłem i że skończy się jak #mimowszystkoduda. ostatnio rozmyślałem sobie o wynikach wyborów i co by było gdyby konfa wykręciła z 15%, a PiS nie miał z kim zbudować rządu. no i byłem w sumie przekonany, że będzie to dla PiSu spory problem, bo konfa nie pójdzie na koalicję (tak przecież mówi choćby Mentzen w każdym z wywiadów). ale
ej, konfiarze, żeby nie było, że nie mówiłem i że skończy się jak #mimowszystkoduda. ostatnio rozmyślałem sobie o wynikach wyborów i co by było gdyby konfa wykręciła z 15%, a PiS nie miał z kim zbudować rządu. no i byłem w sumie przekonany, że będzie to dla PiSu spory problem, bo konfa nie pójdzie na koalicję (tak przecież mówi choćby Mentzen w każdym z wywiadów). ale

RitmoXL +61
#f1 uuuuuu...

Przecież to jest czysty absurd. gdyby wszyscy teak postępowali to polskie firmy nie mogłyby się rozwinąć za granicą.
Nie lepiej po prostu kupować to co lepsze? jeżeli Polacy będą produkowali lepsze produkty to i tak na wolnym rynku się będą rozwijać, a jeśli będą produkowali gorsze to kupowanie ich, zniechęci te firmy do rozwoju.
I w odniesieniu do Rosji, taki bojkot także ma mały sens. Rozumiem, że chcecie uderzyć w Putina, ale tak tylko zniszczycie życie zwykłego Rosjanina, który i tak ma #!$%@? bo żyje w Rosji.
#4konserwy #neuropa #rosja #ekonomia #bojkot
@erarez: Myślę, że wtedy świetnie by się rozwijały za granicą. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Alkreni: I co z tego, żyjąc pod taką propagandą też byś popierał.
Ludzie kupują to co chcą po prostu.
@erarez: a co to za projekcja?
@erarez: nie. Takie kraje jak Prusy albo Korea Płd. rozwinęły się dzięki zamknięciu na rynki zagraniczne, bo do momentu aż ich firmy nie osiągnęły odpowiedniej konkurencyjności nie były nękane przez konkurencję zagraniczną, a więc Koreańczycy byli skazani na rodzime firmy i dzisiaj zbierają tego owoce (to miało swoje złe strony, ale przykład jest dobry)
Silna firma rodzina nie wyprowadza zysków poza granice kraju,
Komentarz usunięty przez autora
@erarez: Ojojoj, lepiej szybko usuń konto, bo jak twój oficer prowadzący się dowie, że ty antyunijną agitację prowadzisz, to będziesz miał nieprzyjemności.
@KREM_Z_BROKUL: Oho, wyznawca Pińskiego alert!