Wpis z mikrobloga

Urwał nać!!! Prawo jazdy od prawie 7 lat. Nieskończone 25 lat moje. 5 lat jeżdżenia autami służbowymi. Zero wypadku i stłuczki. Zrobione ponad 100k km. Pierwsze auto od ponad roku. Seicento 1.1 w gazie. Ubezpieczenie w Youcandrive w zeszłym roku 1000 zł. W tym roku znowu 1000 zł, a w proama... wait for it... 2200 zł za samo OC. K---A! Jakby ktoś mi splunął w twarz. Ja wiem, że grupa wysokiego ryzyka (sebixy r-------------y swoje bmw), ale bez przesady. Jak zrobić myk, żeby zapłacić mało za ubezpieczenie?? Współwłaściciel nie wchodzi w grę, bo auto jest na firmę.

#ubezpieczenia #oc #boldupy #pytanie
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@grzybek1125: z mojego c-------o bta czy mtu babka za pękniety zderzak w berlingo dostała 2400. (nie naprawila, bo od lutego do kwietnia na pewno tak jezdzila)

ochłapy?

A uderz w kogoś w jakimś nowym aucie w bok. Auto do kasacji, Ty 100k zł w plecy. Albo spowoduj karambol. Fakt. Opłaca się ryzykować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: 2400? to chyba musiala miec znajomego w tym MTU albo oddala do serwisu na bezgotowkowe, mechanikowi kopsnela 400 i wypisal jej co chiala :)

tak sie teraz zaczalem zastanawiac ze przeciez oc jest na auto a nie na osobe wiec nic TU do tego kto spowodowal wypadek i w sumie mozna robic wala z 60%
  • Odpowiedz
@grzybek1125: nie wiem, tak mi powiedział kumpel u którego się ubezpieczam.

No jeśli uda Ci się wpisać jakiegoś Janusza za sprawcę wypadku to ok ( ͡° ͜ʖ ͡°) przy obecności policji może być to nieco trudne.

I jak nic TU
  • Odpowiedz