Wpis z mikrobloga

@benzdriver: Kupilem w norwegii, tutaj sa całkowicie różne wersje, np w polsce nie ma tego silnika który ja wybrałem. A wersja wyposazenia Optimum, czyli polskie Sky passion chyba :P
  • Odpowiedz
@soss: Nie jestem niestety az tak biegly w wersjach mazdy, japonczyki to nie do konca moja dzialka. Wersje na rynek brytyjski wielu producentow sa znaczaco rozne niz na reszte Europy. O wersjach na rynek polski czy slowacki to juz wgl szkoda gadac. W UK gowniana skoda potrafi miec dupny wyswietlacz, klime dwustrefowa i pare innych drobiazgow. Dobry wybor, kupiles auto swietnie wyposazone a nie cebula edition ;) Do tego jak
  • Odpowiedz
@soss: @soss: Tu nie o rozpędzanie się chodzi, tylko o obroty ;) Napiszę, może ktoś skorzysta. Szkoły docierania silników są dwie (obie mają zwolenników, obie przeciwników, ja skłaniam się ku pierwszej) - docieranie na spokojnie i na ostro.

Na spokojnie:

Docierasz silnik przez około 1000km. Pierwsze 100-200 km robisz BARDZO spokojnie, ledwo muskasz gaz, nie wkręcasz na obroty, emerycka jazda jak tylko się da. Kolejne 500km to stopniowe zwiększanie
  • Odpowiedz