Wpis z mikrobloga

• 667
#belazpodludzi

Autwntyk z dzisiaj. Jestem lekarzem na stażu. Obecnie na kardiologii. Pacjent miał mieć zrobione badanie holterowskie ekg co wymaga przyklejania elektrod do klatki piersiowej i pozwala to monitorować ekg przez 24 godziny. Żeby przykleić elektrody trzeba zgolic włosy z klaty bo inaczej elektrody się odkleja. Pacjent (dość młody, sebixowaty) jak to usłyszał stwierdził że on nie jest pedałem żeby sobie golić klatę, po czym wyszedł z gabinetu lekarskiego, spakowal się i wyszedł ze szpitala. Weź tu lecz ludzi...
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sergiuszn: Na IP zgłosiła się pani ze skierowaniem na kardiologię sprzed miesiąca. Stanęła przy okienku, już miała podać papiery, gdy stwierdziła, że dzisiaj w sumie za ładna pogoda i ona przyjdzie jutro. :)
  • Odpowiedz
@TheMan: przypomniało mi się jak mi wyjmowali wenflon. Miałem wyjmowany i zakładany kilka razy. Zawsze było spoko. Raz przyszła czarna karyna pielęgniarka i już wiedziałem, że coś będzie nie tak. Jak mi suka szarpnęła za kabel to momentalnie zaczął się robić siniak. Dwa tygodnie chodziłem z fioletową plamą.
  • Odpowiedz
@Internet_the_explorer: Miałem taką jedną Czarną Karynę Pielęgniarę na oddziale kardiologicznym w Ochojcu, Katowice.

5:15 przychodzi pobrać krew do badań. Już widzę, że celuje w przedramię, więc jej mówię, że ciężko tam mi się wkłuć, poza tym spałem właśnie na tej ręce. Zlała totalnie, obrzuciła pogardliwym wzrokiem i do dzieła.

Wbija się z igłą i strzykawą w żyłę w dołku łokciowym, nie leci, więc pyta "Tobie zawsze tak krew nie leci?". Więc
  • Odpowiedz
Pacjent (dość młody, sebixowaty) jak to usłyszał stwierdził że on nie jest pedałem żeby sobie golić klatę, po czym wyszedł z gabinetu lekarskiego, spakowal się i wyszedł ze szpitala. Weź tu lecz ludzi...

@sergiuszn: W końcu wróci, szkoda tylko czasu jaki wam zajął.
  • Odpowiedz