Lujdziarski
Używało się
4
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@Lujdziarski: najlepszy był, cała rodzina się w tym kąpała. a najlepsze ze podobno nie szczypał w oczy ale nikt o tym nie wiedział.
2
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@Altar: Ja uważam, że jedną z najgorszych rzeczy jaka obecnie jest, to prawo do oceniania innych za ich działania.

Nie uważam, że pokolenie urodzone w latach 1960 do 1975, ma licencje na prawdę. Ale mega nie popieram, ze ludzie urodzeni w latach 2000 uzurpują sobie prawo do wiedzenia lepiej.

Moi rodzice, mają piloty do telewizorów w folii. Ja wiem, że szybciej ten sprzęt się s-------i niż jego pilot się zaleje. Ale to
2
Altar
@zenon_z_chorzowa1: Wydaje mi się, że każde nowe pokolenie tak myśli o poprzednim. A Wykop to raczej szczególnie toksyczne środowisko. Trzeba bardzo uważać, bo są jednocześnie cwani i jak się człowiek uzewnętrzni i podpadnie, to jestem skłonny uwierzyć, że wystalkują i uprzykrzą życie.
Ja akurat traktowałem moją rodzicielkę z szacunkiem (o starym to nie ma co gadać), bo wiem ile trudu włożyła w wychowanie mnie. Żeby było śmieszniej, to u mnie
1
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@Altar: kiedyś przeczytałem jakiś wpis, że młode pokolenie to nic się nie uczy i nic nie robi, ze ma tylko wymagania. I to podobno była tabliczka z Mezopotamii pismem klinowym. i to mnie utwierdziło, e ludziom łatwiej jest biadolić na nowe pokolenie, zamiast zobaczyć co może im przynieść i to wykorzystać.
1
Altar
@zenon_z_chorzowa1: To jest w naszej naturze :) Ja też mam takie wrażenie, ale zdaję sobie sprawę, że ulegam (może) błędowi poznawczemu. Dla mnie niepojęte, że można nie umieć obsłużyć kąkutera, tylko tapają w te telefony ;) Albo nie wiedzieć, którą stroną wkłada się kasetę do magnetofonu i co to w ogóle do cholery jest magnetofon ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1
zazdrosny
@Lujdziarski: ale z Cb Bambi
0
Altar
@zenon_z_chorzowa1: Cała rodzina się w tym kąpała, a na końcu jeszcze stary syry mył. Czasem w odwrotnej kolejności.
0
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@Altar: no ja się pchałem do kolejki jak naszybciej. ale u mnie najstarszy kąpał się na koniec. najpierw dzieci, potem puki woda ciepła, kobiety i na końcu chłopy.

Ja j---e, z jakiej ja se biedy wywodzę.
0
Altar
@zenon_z_chorzowa1: To chyba była norma w tamtych czasach. Ja na szczęście jestem jedynakiem, ale sam się łapię na przesadnej oszczędności i zbieractwie, któremu dziwi się nawet moja żona, a ona pochodzi z naprawdę wielodzietnej rodziny. Przy czym nie jestem skąpy. Oszczędzam na dziwnych rzeczach, typu pudełka, albo woreczki foliowe (zwłaszcza teraz są na wagę złota).
0
zenon_z_chorzowa1
zenon_z_chorzowa1
@Altar: ale w sumie wiedzą jak wypożyczyć hulajnogę czy zrobić rezerwację na booki.com, albo zadbać o zwierzę na petsy, czy zarezerwować inną usługę na bloking.com.
0
Altar
@zenon_z_chorzowa1: Niewątpliwie mają umiejętności, których mi brakuje :)
Czasem się zastanawiam, czy za kilkanaście lat będę jak ten dziadek, co nie umiał magnetowidu obsłużyć, kiedy ja w wieku 10 lat obcykałem bez instrukcji wszystkie funkcje, łącznie z programowaniem nagrywania. Kurde, zamówiłem że dwa lata temu zegarek elektroniczny z Chin. Niby jak wszystkie, a ja go nie umiem nastawić 😂
Chińczyki już mi zwróciły kasę za brak angielskiej instrukcji, a dziad
0
Balento
@zenon_z_chorzowa1

Sorry ze się tak wylałem, ale w innych wątkach mnie pocisnęli i w tym się odkryłem.

tutaj przyznajesz że cię zaorałem i dlatego uciekłeś, bo jak ktoś używa logiki zamiast frazesów to nie potrafisz dorównać inteletualnie. biedaczek. przestraszyłeś się mnie i spłakałeś do innych
0