Aktywne Wpisy
Hej. Jakie perfumy byście polecili? Podoba mi się one million, ale za 200 ml trzeba wydać ponad 500 zł. Jest coś tańszego a bardzo popularnego?
Jaki jest koszt takich małych próbek do powąchania najbardziej popularnych perfum?
#perfumy
Jaki jest koszt takich małych próbek do powąchania najbardziej popularnych perfum?
#perfumy

asdfghjkl +5
ZAORANE
#bekazprawakow #neuropa #4konserwy #prawackalogika #prawackihumor #korwin #korwinnadzis #knp #polityka
Korwin nie spoliczkował Boniego za to że ten krytykował uchwałę, czy to ze podpisał lojalkę, ale dlatego ze kłamał, oszukiwał, obrażał Korwina, twierdząc że nie donosił, nie powiedział o tym współpracownikom i kolegom, bo jak wszyscy wiedzą ze ktoś zobowiązał się szpiegować, to taki ktoś jest bezużyteczny dla służb - standardowa procedura gdy ktoś był zmuszony do donoszenia a nie
Nie za to, ale może kiedyś nauczyć się czytać i nie będziesz przekręcał niewygodnych dla siebie faktów.
@Pantokrator: a jest dowód na to, że donosił? Jeśli nie to Korwin jest zwykłym kłamcą
na to akurat są dowody, więc argument inwalida
Komentarz usunięty przez autora
@Pantokrator: możesz mi dać treść wypowiedzi Boniego zawierającą "obrażanie Korwina z mównicy i perfidne kłamstwa."
@Supercoolljuk2: nie, nie podpisał PODOBNEJ deklaracji. Nie hegluj. Obaj podpisali lojalki. Boni dodatkowo - został przerejestrowany z kTW na TW, za własną wiedzą i zgodą i donosił przez 2 lata do SB
@spluczka: skąd taka wiedza? Na kogo donosił?
daleko nie musiałbyś szukać
Ale podobną deklarację podpisał Korwin i również ujawnił to dopiero niedawno.
bo nie pytali hehe
niedawno znaczy kiedy, widzisz sam nie podajesz konkretów ;/
poza tym z tego co pamiętam podpisał że zobowiązuje się nie obalać PRL siłą
Korwin: Teczka kandydata na tajnego współpracownika [kTW] . Zarejestrowany 22.02.1978 pod nr 51811 przez Wydz. IX Dep. III MSW w charakterze kandydata na tajnego współpracownika. „Zrezygnowano z pozyskania 26.02.1979 – wrogi stosunek do ustroju PRL”. 12.03.1979 r. materiały zostały złożone w archiwum MSW pod nr 14842/I-k. Z materiałów sporządzono mkf F-13064/1.
http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=K&katalogId=4&subpageKatalogId=4&pageNo=1&nameId=15026&osobaId=26617&
Boni: Zarejestrowany 15.02.1988 pod nr. 54946 przez Wydz. III-2 SUSW jako kandydat na TW, następnie w
Gratuluję czytania ze zrozumieniem, przyznał się jedynie do podpisania a nie do tego że donosił...
W IPN, w teczce Boniego nie ma ŻADNYCH materiałów, prócz akt paszportowych oraz zeznań w procesie lustracyjnym z 2007 roku
Jak tłumaczył, zrobił to w 1985 roku pod wpływem szantażu.
- Jest mi wstyd i żałuję. Przez wiele lat żyłem z presją tego upokorzenia i lęku przed utratą twarzy. W końcu jednak uznałem, że od strachu, upokorzenia i poczucia błędu, ważniejsza jest pokora - mówił Boni na konferencji prasowej. Boni: Podpisałem deklarację współpracy z SB Boni
@spluczka: czyli twoje podejrzenia oparte są na domysłach? Czemu w takim razie nie podejrzewasz Korwina, skoro materiały o nim również zniszczono w grudniu 1989 roku?
@Supercoolljuk2: jakie moje podejrzenia? napisałeś że i Korwin i Boni podpisali TAKĄ SAMĄ deklarację współpracy z SB. Fakty są takie, że nie podpisali takiej samej. Fakty są takie, że Boni był TW SB. Korwin - nie. Tyle. Żadne heglowanie i posługiwanie się sofizmatami rozszerzenia - nie pomoże.
@Supercoolljuk2:
Lojalka nie ma nic wspólnego z deklaracją współpracy..
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie ma tu żadnych podobieństw
Na teczce Boniego znajduje się jasna adnotacja: materiały operacyjne zniszczono. Jeżeli istniały jakieś materiały, to musiały istnieć i donosy. Kwestia oceny rzekomej "użyteczności" w roku 1990 nie ma już wielkiego znaczenia.
Skałamał raz co eliminuje go jako człowieka godnego zaufania i dlatego NIE przyznaję Ci racji, a człowieka tego nadal uważam za gnidę bez honoru, i w dodatku głupią gnidę bo biegnąc ze skargą
@Supercoolljuk2: nie rób śmiechu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@spluczka: jeśli mówiłby o tym jakie kto kwiatki lubi, to ich użyteczność faktycznie byłaby zerowa. I teczki Korwina również zniszczono, więc nie wiem czemu podejrzewasz tylko Korwina.
@uczony77: kto?
W latach 1989-1991, na polecenie ówczesnego szefa MSW gen. Czesława Kiszczaka za wiedzą szefa SB gen. Henryka Dankowskiego, rozpoczęto niszczenie akt osobowych, kart, zbiorów operacyjnych itp. Od sierpnia 1989 do czerwca 1992 zniszczono ok. 646 000 materiałów ogólnoinformacyjnych z inwentarza MSW. Spalona miała być kartoteka czynnych i wyeliminowanych osobowych źródeł informacji SB MSW; udało się uratować ok. 50% jej dawnych zasobów.
Powtarzam
http://youtu.be/jLMpmlspApc
@Supercoolljuk2: nie zniszczono. w teczce Korwina znajdują się nawet materiały z internowania z końca lat 60tych. W teczce Boniego nie ma nic, prócz akt paszportowych.
Zresztą, w przypadku Korwina - nie było czego niszczyć, bo Korwin nie był TW, tj. "osobowym źródłem informacji" SB
W IPN ma status "rozpracowywanego"
@spluczka: a jednak zniszczyli. Według twojej logiki to świadczy o tym, że jednak donosił ( ͡° ͜ʖ ͡°)