Aktywne Wpisy
Rurururkowiec +50
Pierwszy raz robiłem badanie techniczne samochodu w 2008 r. i płaciłem za to 98 zł. Wczoraj rownież zrobiłem takie badanie i zapłaciłem 98 zł. Niesamowite, że przez 16 lat ta cena nie uległa zmianie, a może jeszcze dłużej? Ktoś pamięta kiedy te 98 weszło? Się teraz nie dziwię, że te stacje wyrastały jak grzyby po deszczu skoro nadal ta stawka jest dla nich wystarczająca. To dobrze pokazuje jak regulowane przez państwo ceny
jmuhha +60
Mam pytanie, moj wspanialy sasiad zrobil sobie odprowadzienie deszczowki na moja posesje.
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Zalana dzialka po kolana choć kupiłam kalosze, az do budynku. Gdzie moge sie udac w tej sprawie?
Jednocześnie zastrzegam, kopiując sobie wklejkę z r24, że:
Ale najpierw protip: wyszukując jakiekolwiek książki (mowa oczywiście o darmowych lekturach) na pewnym portalu NIE szukamy ich wyszukiwarką w formatach mobi, epub czy rtf. Te formaty są najczęściej z różnych względów niedostępne, albo znajdziemy tam kilkustronicowe reklamy. Zamiast tego typ wyszukiwanych plików ustawiamy na "archiwa". I sprawdzamy po kolei konkretną książkę, potem cykl z którego pochodzi, ostatecznie nazwisko autora - ściągamy kilka paczek i sprawdzamy, czy przypadkiem w środku nie znajdziemy tego, czego szukamy. Przykład: http://www.wykop.pl/wpis/8518886/#comment-22034410 - w kilka minut znalazłem to, czego pytający nie mógł znaleźć. Łącznie z tym, czego nie ma w paczce, o której mam zamiar pisać.
No właśnie - paczka. Obecnie są dwie takie, o których wiem, zawierające łącznie 1476 PORZĄDNIE sformatowanych książek. Oczywiście wszystkich nie sprawdzałem, ale zdecydowana większość tych, które przeleciałem zawiera okładki, działające spisy treści itp.
Paczki nazywają się:
1181 ebooków mobi update*1-294*ebooki
Waży toto łącznie 673 MB i zawiera bardzo wiele z tego, o co miraski pytają najczęściej. Linków do paczek nie podaję bo nie zamierzam niczego udostępniać, ale każdy średnio inteligentny orangutan (UUK!) powinien sobie poradzić.
Załączam wam listę plików zawierających się łącznie w obu paczkach. Ze względów różnych, głównie co by się nie dało znaleźć w google (#wmoimsercutylkomirko) listę wrzucam w formie obrazkowej. Rzecz jasna w celach informacyjnych i edukacyjnych, a jak. No i chyba wiadomo, że trzeba w nowej karcie źródło otworzyć, żeby było czytelne.
Ze względów atencyjnych używam miliona tagów, usprawiedliwiając się tym, że wrzucam to tylko raz i że - miejmy nadzieję - spadnie liczba próśb i pytań o pliki.
#ebook #ebooki #kindle #ksiazki #ksiazka
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Poradnik jest aktualny czy pojawiły się jakieś lepsze alternatywy? ;)
np. https://mega.nz/ albo cuś
Btw w przypadku ebooków w polskim prawie nie ma czegoś takiego jak nielegalny