Wpis z mikrobloga

#studia #informatyka #agh #iet #vs #pw #mini #pytanie #dylemat

Siemano Mireczki, pewnie ostatnio takich wpisów pełno, ale akurat konkretnie na moje pytania odpowiedzi nie znalazłem. Zakwalifikowałem się na informatykę na wydziale MiNI Politechniki Warszawskiej oraz na IET AGH i mam niezły dylemat co wybrać. Do tej pory marzyłem o stolicy, ale w rankingach AGH pierwsze, PW zaraz po niej, oczywiście rankingi są czasem mało życiowe, więc piszę do Was bo po podsumowaniu plusów i minusów tych uczelni i samych miast dylemat jest jeszcze większy. Na AGH rzuca się w oczy ilość projektów, współpracy, wymian, świetnych kół naukowych np. http://knbit.edu.pl/ itd., natomiast PW wydaje się być zaniedbane pod tym względem, tak samo jak zaniedbane są jej strony internetowe. Czy na PW też znajdzie dla siebie miejsce ktoś kto chce robić coś więcej, rozwijać się dodatkowo? Czy są tu jacyś studenci tych wydziałów, chcący podzielić się opinią?
  • 22
@cysiutbg: Szczerze to żaden z kumpli na MiNI nie był zadowolony. Jakby mieli iść drugi raz to by w pierwszej kolejności wybrali MIM na UW albo właśnie EiTI. Nie wiem nic o AGH, ale MiNI raczej jest słabe. Jeśli chodzi o kółka to u nas na wydziale(eiti) jest kółko robotyki, robienie gier, bezpieczeństwo i dużo tego, więc jako student MiNI miałbyś kilka miejsc do rozwoju.
@Banan1311: MIM UW? czy tam nie wykładają samych wysublimowanych teorii? :P Z UW wyniki dopiero jutro, ale myślałem o tym bardziej jako wyjściu awaryjnym gdyby z PW się nie udało. Dlaczego więc na informatykę na EiTI dużo łatwiej się dostać niż na MiNI? Czy to jakiś sztuczny fejm?
@cysiutbg: W październiku kończę 7. sem na PW i z ręką na sercu Ci mówię, że #!$%@?łeś traktując UW jako wyjście awaryjne. Pracowałem z gościem po UW i to co oni tam mieli to kosmos w porównaniu i z MiNI i z EiTI. Idź na UW.