Aktywne Wpisy

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jako rozowa mam pytanie do facetow - co moze oznaczac to, ze chlopak po przyjezdzie do domu siedzi w aucie jeszcze srednio z 15-20 minut? Nie zawsze ale 8 na 10 przyjazdow tak wyglada. Pytalam go dlaczego tak robi to mowi, ze "czeka az ostygnie" ale nie pamietam co dokladnie. Nie wydaje mi sie to prawdopodobne bo to zwykly samochod bez super silnika ani wyposazenia. Robi tak gdzies
Jako rozowa mam pytanie do facetow - co moze oznaczac to, ze chlopak po przyjezdzie do domu siedzi w aucie jeszcze srednio z 15-20 minut? Nie zawsze ale 8 na 10 przyjazdow tak wyglada. Pytalam go dlaczego tak robi to mowi, ze "czeka az ostygnie" ale nie pamietam co dokladnie. Nie wydaje mi sie to prawdopodobne bo to zwykly samochod bez super silnika ani wyposazenia. Robi tak gdzies
Komisarz_ +269

![POZNAŃ: 106 lat temu wybuchło Powstanie Wielkopolskie [ZDJĘCIA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/bc9f7761ca12bd88b72260d4035d87b8b4701d2be59815fb05b42aa905bc676b,q80.jpg)

?
#phpmyadmin #mysql #bazydanych #backup
Nie wiem ale dam Ci radę od serca, zrób dwa backupy zanim cokolwiek będziesz zmieniał (choćby jedną literkę) - przeżyłem raz odzyskiwanie zdupionej bazy - nie polecam nikomu
Jeśli baza nie jest duża i da sie ten plik otworzyć w notepad++ lub podobnym, najłatwiej otworzyć go w kodowaniu w jakim jest zapisany. Obok utworzyć pusty plik w kodowaniu docelowym i po prostu przekleić zawartość z jednego do drugiego.
Potem oczywiście zamienić wpisy w pliku określające kodowanie.
Poza
ja bym wpróbował najpierw wgrać bazę obok gdzieś i potem przekonwertować, wyeksportować w odpowiednim kodowaniu i dopiero na produkcji wrzucał
1) Przekoduj plik. Na poprawne kodowanie.
2) Zawsze używaj UTF-8. Latin2 nie powinno się używać, tym bardziej mazovii i innych takich wynalazaków...