Wpis z mikrobloga

• 5
@JankoBzykant89: Prawda. Czym bardziej kobieta się zapiera że śmiało możesz jej powiedzieć o swoich problemach, że to was zbliży/pomoże itd. tym bardziej nie wolno tego robić.
  • Odpowiedz
@JankoBzykant89: Trzeba szukać empatycznych kobiet, a nie wiązać się z pierwszą lepszą. Poza tym zawsze mnie zastanawia, skąd u facetów pewność, że kobieta odeszła właśnie z tego powodu. Miałam kiedyś kolegę, który miał depresję i inne problemy, głównie to ja proponowałam spotkania i tylko ja do niego jeździłam (ok. 3 godz. pociągiem w jedną stronę). Zwracałam mu uwagę, że tylko ja wszystko inicjuję, ale z jego strony nie było reakcji.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: "a nie wiązać się z pierwszą lepszą" ale zdajesz sobie sprawę, że większość facetów nie przebiera wśród kobiet? ale o to mniejsza bo drugie co najważniejsze, że na początku nie wiesz, nie znasz tej osoby. Jeżeli się nie zwiążesz to się nie przekonasz. Niektóre rzeczy zobaczysz od razu, a inne wychodzą po latach w specyficznych sytuacjach.
  • Odpowiedz
@Famine: No podobał mi się, ale co jeszcze miałam zrobić?

ale zdajesz sobie sprawę, że większość facetów nie przebiera wśród kobiet?

@biont: A Ty zdajesz sobie sprawę, że nie ma przymusu bycia w związku? Lepiej być samemu, niż męczyć się z babskiem, które nie ma do ciebie szacunku. A to, czy ktoś jest empatyczny, można szybko zauważyć.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: Oczywiście, że zdaje sobie sprawę inaczej dalej byłbym w takim związku. Ale nie zgadzam się, że szybko można zauważyć czy ktoś jest empatyczny, szczególnie na poziomie relacji partnerskiej.
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker

@Famine: No podobał mi się, ale co jeszcze miałam zrobić?

"Siema mordo, jesteś moim ulubionym powiadomieniem i chcę dla Ciebie jak najlepiej i Tobie pomóc wyjść z tego gówna"

Tyle. Jeżeli po tym dalej walił w c---a to i tak by wam związek jebnął i nie masz czego żałować.
  • Odpowiedz
@biont: Chyba każdy człowiek miał albo ma jakieś problemy, wady czy życiowe rozkminy, wiadomo, że lepiej nie otwierać się całkowicie na pierwszym czy drugim spotkaniu, bo druga osoba - niezależnie od poziomu empatii - może się przestraszyć, że ciągle będziesz o tym mówił, ale po kilku spotkaniach można poruszyć jakiś trudniejszy temat. No i będziesz widział, jak kobieta zareaguje. Można też zwracać uwagę na to, w jaki sposób wypowiada się
  • Odpowiedz
i chcę dla Ciebie jak najlepiej i Tobie pomóc wyjść z tego gówna

@Famine: Pisałam mu to. Ty serio uważasz, że wystarczy, że kobieta powie facetowi, że chce czegoś więcej, i każdy się zgodzi? Widocznie mu się nie podobałam albo nie szukał dziewczyny.
  • Odpowiedz
  • 1
@choochoomotherfucker: niby tak, ale tak jak mówisz każdy ma jakieś tam swoje życie, sprawy obok związku i czasem owszem, mozna kogoś poznać w miarę szybko ale nie zawsze. Nie mylmy reakcji, nawet tej najbardziej empatycznej z tym co jest w środku danej osoby. A do tego dochodzi zauroczenie i inne pozytywne emocje jaka druga strona wywołuje, co też bardzo mocno determinuje nasz ogląd sytuacji
  • Odpowiedz