Wpis z mikrobloga

@bzyku95: XD Tak szczerze, to jak zaczynałem pracę zawodową, to też tak pierwszy rok chciałem błysnąć jak tylko się da, jak miałem oddać ticket gdzieś dalej w linii (Help Desk), to 5 razy się upewniałem czy jest cokolwiek jeszcze co mogę sprawdzić. Tak jak wyżej, po roku mi przeszło i zacząłem działać tak żeby się nie czepiano, a jednocześnie nie wychodzić poza swój zakres.

Po prostu efektem takiego działania ponad
  • Odpowiedz
@Fjubens: Wielu tak robiło na początku swojego życia zawodowego. Efekt zawsze ten sam. Ja tu nie widzę żadnej logiki, bo to jest tak jakby pracodawcy zależało na tym, żeby robić na 30%. Przecież jakby te ambitne jednostki były o wiele lepiej wynagradzane to większość by zasuwała. A tak przychodzi taki szczyl, na początku zasuwa, za rok zauważa, że zarabia tyle samo co reszta robiąca na odwal się, dodatkowo oni dostają
  • Odpowiedz
@Dupxo7: Pracodawca woli chyba mieć spokój też i w miarę podobne pensje oraz 'przeciętny' skład, przy czym przeciętny nie ma mieć wydźwięku negatywnego, po prostu działając w ramach tego co mają robić.

Ja później nawet nie dziwiłem się temu, że większość nie wyskakuje ponad to co powinno zrobić, raz, że jak wyżej, nie idzie za tym finansowe wsparcie, ale po drugie jeśli Ty ambitnie tak podejdziesz, że pozamykasz tematy nawet,
  • Odpowiedz