Zna ktoś funkcję tego zaworu powrotnego grzejnikowego; konkretnie kwadrat (odcinanie i przepływ), natomiast ta kręcący się wkoło śróbka w tym kwadracie?
Nie nie. To jest zawór powrotny z grzejnika. Termostatyczny jest na zasilaniu.
To jest wkładka która intryguje mnie bo nie ma o niej inormacji w sieci za bardzo a będę nią kręcił przy wymianie kaloryfera, więc lepiej wiedzieć czym się dokładnie kręci( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
Zna ktoś funkcję tego zaworu powrotnego grzejnikowego; konkretnie kwadrat (odcinanie i przepływ), natomiast ta kręcący się wkoło śróbka w tym kwadracie?
#majsterkowanie #ogrzewanie #pytaniedoeksperta #dom
To jest wkładka która intryguje mnie bo nie ma o niej inormacji w sieci za bardzo a będę nią kręcił przy wymianie kaloryfera, więc lepiej wiedzieć czym się dokładnie kręci( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
To tak wygląda, jakby komuś brakowało kształtki, a miał pod ręką coś takiego. No to elo.
Kilkadziesiąt mieszkań ma takie zawory zwrotne w grzejnikach łazienkowych i dalej nie wiem co jest trąf.
Pewnie sam muszę to rozgrzebać i dojść do ich funkcji.