Aktywne Wpisy

Lardor +122
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Teuvo +42
pojechałem 'na szybko' do sklepu niedaleko kupić filtry do auta 'przed korkami' żeby mieć już i z głowy
wyszlo tak, że 4 razy stałem na przejeździe kolejowym, nie miałem gdzie zaparkować, w sklepie filtry się skończyły i i tak będę musiał jechać jeszcze raz jutro albo w poniedziałek
na całą operacje straciłem równo godzinę żeby pojechać do sklepu oddalonego o 1800 metrów przed tzw. godzinami szczytu i nic nie kupić
kocham życie
wyszlo tak, że 4 razy stałem na przejeździe kolejowym, nie miałem gdzie zaparkować, w sklepie filtry się skończyły i i tak będę musiał jechać jeszcze raz jutro albo w poniedziałek
na całą operacje straciłem równo godzinę żeby pojechać do sklepu oddalonego o 1800 metrów przed tzw. godzinami szczytu i nic nie kupić
kocham życie

źródło: 1000024793
PobierzGiełdy są na szczytach szczytów. Zloto i srebro na szczytach. Ceny mieszkań na szczytach.
Nagle przychodzi czarny łabędź który rozbija pewność inwestorów co do
Nagle przychodzi czarny łabędź który rozbija pewność inwestorów co do jutra.
Do tego momentu czytałem na poważnie..
( ͡° ͜ʖ ͡°)
I pojawia się to kiedy indeksy są na szczycie, nie na dnie.
@thisguy1 może do 2030? Nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy
@tom-ek12333: chodzi o łabędzia w plamie ropy? o eko?
Czarny łabędź to pojęcie metaforyczne oznaczające rzadkie, nieprzewidywalne zdarzenie o ogromnym wpływie, które po fakcie wydaje się explicite możliwe do wyjaśnienia
Nieprzewidywalne - to klucz.
Ta wojna i blokada Ormuz nie jest żadnym zaskoczeniem, tych blokad już mieliśmy trochę w przeszłości..
Na razie sam wiesz że niewiele jeszcze wydarzyło się..
Po czasie wszyscy będą twierdzić, że dało się to przewidzieć
https://m.youtube.com/watch?v=DBr0KH7VxCY
Poważnie uważasz że to jest zaskoczeniem że Iran został zaatakowany i że w odwecie Ormuz blokują?
Zaskoczeniem były rakiety Iranu w kraje wokół, ale później wychodzi że ma to sens aby wciągać kolejne kraje..
Poszykałem chwilę bo coś tam pamiętam i chciałem zrobić retrospekcję przewidywań
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzFajna ta grafika się wygenerowała i wlasciwie.. No wtedy te 2,5% na D1 zrobiło wrażenie. (to te dymanie shortow), ale poza co to ma oznaczać? Swoje grafiki z mędrcem i krachem też wrzucisz? To jedynie zabawa śmiesznymi obrazkami.
Pociąg ma znów szansę nie wiedzieć gdzie jechać jak otworzą faktycznie Ormuz z tymi wyjątkami.
Idealnie aby znów zrobić poniedziałkowe +2,5%