Aktywne Wpisy
CzarnaAlbinoska +187
A takie bento robię mężowi na nockę ^^
grilowany wrap z domową pasta z tuńczyka, ogórkiem i sałatą, jajko z majonezem, grillowana cukinia w panierce z parmezanu, polana sirracha mayo, dodatki rzodkiewki w kwiatki (wyglądają retarded ale nie umiem jak japońce), na górze śliwka w plasterkach i czereśnie, koreański pikantny smaczek, ciastko z serem i solą i kostka czekolady w pudełeczku ^^
#gotujzwykopem
grilowany wrap z domową pasta z tuńczyka, ogórkiem i sałatą, jajko z majonezem, grillowana cukinia w panierce z parmezanu, polana sirracha mayo, dodatki rzodkiewki w kwiatki (wyglądają retarded ale nie umiem jak japońce), na górze śliwka w plasterkach i czereśnie, koreański pikantny smaczek, ciastko z serem i solą i kostka czekolady w pudełeczku ^^
#gotujzwykopem
źródło: 1000017803
Pobierz
Codon +118
#gielda #portfelgrubasa nowe ATH w USD, Nvidie wywaliło poza ekran top zysków, co tu się odwala to ja już nie mam pojęcia.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
Mój nowy piesek to straszny żarłok, ale z portfelem ostatnio nawet nie ma szans.
Trochę się obawiam, że powoli wchodzimy w przegrzanie hossy i pewnie najpierw zobaczę 1.5M, niż 2M, ale pozostaję optymistą.
źródło: IMG_0156
Pobierz

źródło: 1000024793
PobierzGiełdy są na szczytach szczytów. Zloto i srebro na szczytach. Ceny mieszkań na szczytach.
Nagle przychodzi czarny łabędź który rozbija pewność inwestorów co do
Nagle przychodzi czarny łabędź który rozbija pewność inwestorów co do jutra.
Do tego momentu czytałem na poważnie..
( ͡° ͜ʖ ͡°)
I pojawia się to kiedy indeksy są na szczycie, nie na dnie.
@thisguy1 może do 2030? Nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy
@tom-ek12333: chodzi o łabędzia w plamie ropy? o eko?
Czarny łabędź to pojęcie metaforyczne oznaczające rzadkie, nieprzewidywalne zdarzenie o ogromnym wpływie, które po fakcie wydaje się explicite możliwe do wyjaśnienia
Nieprzewidywalne - to klucz.
Ta wojna i blokada Ormuz nie jest żadnym zaskoczeniem, tych blokad już mieliśmy trochę w przeszłości..
Na razie sam wiesz że niewiele jeszcze wydarzyło się..
Po czasie wszyscy będą twierdzić, że dało się to przewidzieć
https://m.youtube.com/watch?v=DBr0KH7VxCY
Poważnie uważasz że to jest zaskoczeniem że Iran został zaatakowany i że w odwecie Ormuz blokują?
Zaskoczeniem były rakiety Iranu w kraje wokół, ale później wychodzi że ma to sens aby wciągać kolejne kraje..
Poszykałem chwilę bo coś tam pamiętam i chciałem zrobić retrospekcję przewidywań
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzFajna ta grafika się wygenerowała i wlasciwie.. No wtedy te 2,5% na D1 zrobiło wrażenie. (to te dymanie shortow), ale poza co to ma oznaczać? Swoje grafiki z mędrcem i krachem też wrzucisz? To jedynie zabawa śmiesznymi obrazkami.
Pociąg ma znów szansę nie wiedzieć gdzie jechać jak otworzą faktycznie Ormuz z tymi wyjątkami.
Idealnie aby znów zrobić poniedziałkowe +2,5%