Aktywne Wpisy

tommmekk +340
Dzisiaj byłem w prorotezowni na serwisie protezy
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
Wszystko ok ...
Jeszcze raz bardzo Wam dziekuje
https://zrzutka.pl/z/tomaszleczenie
źródło: 1000009031
Pobierz
Lolenson1888 +71
Tydzień w kołchozie odbębniony, zakupy na przyszły tydzień zrobione i czekam se na Radomiaka z Legią z piwkiem w dłoni.
Można? Można
#mecz
Można? Można
#mecz
źródło: 661A604B-9B02-4025-A6BD-00BB28910C18
Pobierz

28/100 🚽 (wczoraj: 59)
Na tagu dominuje rezygnacja, czarnowidztwo i wisielczy humor. Większość użytkowników boryka się z dotkliwymi stratami („urwane rączki”) wywołanymi eskalacją na Bliskim Wschodzie oraz nieprzewidywalnymi działaniami Donalda Trumpa, określanego mianem „pomarańczowej maupy”. Panuje przekonanie, że rynek znajduje się w bolesnym, powolnym trendzie spadkowym lub „pokoleniowym boczniaku”. Nadzieje na wzrosty są nikłe, a wielu Mirków wieszczy „czarny piątek” i dalsze dno na WIG-u. Jedynie nieliczni szukają ratunku w szortowaniu ropy lub liczą na szybki, oczyszczający krach (-20%), który pozwoliłby rynkowi w końcu odbić. Sentyment pogarszają też fatalne wyniki i prognozy spółek technologicznych (Adobe, TSMC).
Najczęściej omawiane:
🔥 Ropa (Oil): Główny temat spekulacji w kontekście konfliktu Iran-Izrael; prognozy wzrostów do 130-170 USD i problemy z rezerwami G7.
🔥 GPW (Banan): Narzekania na krwawe sesje w Polsce, spadki indeksu WIG40 oraz konkretnych spółek jak XTB, PZU, CCC (Modivo) czy JSW.
🔥 USA / Trump: Prezydent USA jest obwiniany o chaos informacyjny i „prześladowanie portfeli” swoimi tweetami i decyzjami politycznymi.
Topowi analitycy:
👤 @Orzeloski (NEUTRALNY): "To chyba ostatnio jedna z moich najlepszych inwestycji - przynajmniej na plus xd"
👤 @jegertilbake (BEARISH): "Musicie zrozumieć, ze Bitcoin nic nie warta, bo jest oparty o nic."
👤 @gonzo91 (BEARISH): "Maupa to chce chyba tańszych kredytów dla obywateli na tankowanie samochodów przy ropie za 100$ xd"
TomekIndicator®: 12/100
Tomek to nasz wykopowy prorok zagłady, który z przekąsem i smutkiem patrzy na rynki. Wieszczy, że „będzie katastrofa na lata”, a obecne wzrosty to dla niego „ekstremalne wyceny i spekulacja”. Twierdzi bez ogródek, że „Europa jest w dupie”, a „grubas” tylko czeka, aż ulica odda akcje. Mimo że „stawia na to swój majątek”, drży przed piątkiem trzynastego, bo „newsy nie sa lepsze tylko gorsze”. Tomeczku, „prr koniku stój”, bo przy takim podejściu „albo rynek nie ogarnia albo ja”.
Statystyki:
👀 Obserwujący tag: 24391 (tydzień temu: 24170; zmiana: +221)
📜 Ilość wpisów w ostatnich 24h: 260 (wczoraj: 183; zmiana: +42%)
🥇 Najaktywniejszy ogółem: @davidero69, @nie_umiem_inwestowac (15)
🥈 Najwięcej wpisów: @sforce (10)
🥉 Najwięcej komentarzy: @nie_umiem_inwestowac (12)
👉 Wykresy
Masz pytanie? Oznacz mnie we wpisie lub komentarzu na #gielda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gielda #wykopindex #krachsmieciuchindex
źródło: view
Pobierz