Aktywne Wpisy

JankoBzykant89 +437
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

solejukowski +266
Do sprzedaży trafiła książka Michała Gulczyńskiego "Mężczyźni. O nierówności płci". 528 stron, ok. 35 zł.
---
Wcześniej zaczynają pracę, ale później przechodzą na emeryturę. Wcześniej kończą edukację. Wcześniej umierają. Częściej ulegają wypadkom i wykonują najcięższe, najmniej bezpieczne zawody. Pięciokrotnie częściej odbierają sobie życie. Częściej są bezdomni. Nie mówią o swoich problemach, bo boją się oskarżeń: o mizoginię, słabość albo „brak męskości”.
Żyjemy
---
Wcześniej zaczynają pracę, ale później przechodzą na emeryturę. Wcześniej kończą edukację. Wcześniej umierają. Częściej ulegają wypadkom i wykonują najcięższe, najmniej bezpieczne zawody. Pięciokrotnie częściej odbierają sobie życie. Częściej są bezdomni. Nie mówią o swoich problemach, bo boją się oskarżeń: o mizoginię, słabość albo „brak męskości”.
Żyjemy
źródło: 1000081140
Pobierz

W głowie mi się nie mieści jak można negować bycie w UE.
Jedziesz na wycieczkę? Coś ci się stanie? Karta EKUZ i w szpitalu traktują cie jak w Polsce(a nawet lepiej xD). Rentgen? Cyk. Recepta? Proszę bardzo. (Mialem okazje wczoraj z tego wczoraj skorzystać).
Zakup nieruchomosci poza Polska? Praca ? Pan z UE? To dowód poprosimy.
Dostęp do rynku pracy bez pozwolenia, studiów. Dziesiątki udogodnień.
Wiele ludzi, tych którzy nie wyjeźdzaja poza Polskę nie zdają sobie sprawy, jaki przywilej mamy będąc w tej wspólnocie.
Dziekuje, bez odbioru.
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: images
PobierzPracowałem na UOP za granica, miałem firmę w Polsce. ( 2 ubezpieczenia )
W sumie to chyba dobrze, ze podwójnie się nie ubezpieczasz? Czy chodzi ci o składki emerytalne?
Bo w innym przypadku -> pokazujesz ekuz i juz.
@Bialy_dzban: W twojej dupie, ale musiałem się ustawić w kolejce.
@weakar: d--a ich boli że sobie jezdzisz I chcieliby Cie na sile uwiazac w jednym powiecie jak psa przy budzie
@Jariii: Jeżdżą do Holandii i do Niemiec do roboty.
@Jariii: Oj tam gadasz, że nie jeżdżą. Ja ostatnio widziałem jak jechali do Niemiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)