Wpis z mikrobloga

to co może się stać? co wywiad chiński zrobi z zdjęciami mojej chaty?

@inrzynier: nie wiem co z twoją akurat ale zdjęcia w milionach domów przeciętnych osób to już masowa inwigilacja i zagrożenie bezpieczeństwa państwa. W Chinach wszystko załatwia się przez jedną rządową apkę i rząd wie o ludziach dosłownie wszystko to, że jeszcze to chcą eksportować to jest naprawdę słabe
  • Odpowiedz
@inrzynier: Podsłuch i kamery w niemal każdym domu to nie jest dla ciebie problem? A pamiętasz historię z 4chana z flagą LGBT? Na podstawie zebranych i analizowanych w jednym miejscu zdjęć, wideo i dźwięku z wielu źródeł pozornie nieistotnych można zebrać szersze informacje, niż tylko wycinki z jednego domu np. ruchy wojsk, informacje niejawne, hasła, możliwość szantażu jednostek i wpływania na nie itd. Wiesz Amerykanie traktują to bardzo poważnie i
  • Odpowiedz
@profaza:

świetny pomysł odkurzacz który robi zdjęcia i wysyła je na serwer co złego może się stać

Na pewno jakiemuś Dreame opłaca się ryzykować kolejną aferę szpiegowską jak z tiktokiem, żeby nielegalnie uzyskać te same zdjęcia brudnego dywanu w salonie, których miliony są wrzucane każdego dnia na IG.
  • Odpowiedz
  • 1
Na podstawie zebranych i analizowanych w jednym miejscu zdjęć, wideo i dźwięku z wielu źródeł pozornie nieistotnych można zebrać szersze informacje, niż tylko wycinki z jednego domu np. ruchy wojsk, informacje niejawne, hasła, możliwość szantażu jednostek i wpływania na nie itd.

@djtartini1: ostra paranoja, zero konkretów. ruchy wojsk na podstawie zdjęć odkurzacza haha :D albo hasła, ciekawe w jaki sposób. reszta to typowe frazesy, np. "informacje niejawne", "możliwość szantażu jednostek"
  • Odpowiedz
Jeśli mi nie wierzysz to spróbuj wejść do amerykańskiej bazy w Polsce z chińskim smartfonem.

@djtartini1: Informacje z pierwszej ręki, bo miałem swój udział podczas budowy jednego z obiektów na terenie Polski. Do żadnej bazy amerykańskiej nie wejdziesz z jakimkolwiek smartfonem, więc nie wiem po co ten fearmongering skierowany konkretnie na Chiny, już nie mówiąc o tych bredniach, dotyczących informacji militarnych.

Jeżeli poważnie uważasz, że ktoś się będzie j---ł i
  • Odpowiedz
Jeżeli poważnie uważasz, że ktoś się będzie j---ł i opierał dane wywiadowcze na podstawie kamerki 360, którą w kluczowym momencie ktoś może po prostu odłączyć od gniazdka, to winszuję naturze selekcji przy poziomie intelektualnym, który pozwolił ci osiągnąć odpowiedni wiek na założenie tu konta i uzewnętrznianie swoich przemyśleń.

@vVXVv: No nie wiem- skoro nie można wejść ze smartfonem- który ma tylko kamerkę i można go po prostu wyłączyć- to skąd
  • Odpowiedz
mam nadzieję, że twój telefon, który to zbiera dużo więcej informacji niż zdjęcia kotów wykonane przez odkurzacz to jakaś nokia 3310. jak nie, to jesteś hipokrytą. uważaj na szantaże :)

@inrzynier: Piszesz o paranoi a sam twierdzisz, że smartfon zbiera o tobie informacje. No serio. Ogarnij się trochę.
  • Odpowiedz