Wpis z mikrobloga

@szaroniebieskosrebrzysty: @Gensek Też planuję powoli wychodzić, myślałem nad @TavexPL ale Wyrobymennicze dają jednak lepszą cenę skupu.

Orientujecie się czy Tavex każdą monetę dokładnie weryfikuje i czy przy większej ilości jest opcja negocjacji? O ile bulion jeszcze spoko, tak ceny skupu kookaburry czy innych monet z lekkim premium to żart
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Też mam większość bulionu, pojedyncze sztuki lekkiego premium. Kupowałem na przełomie lat 2020-2022, planowałem trzymać przez lata, ale obecna cena mnie satysfakcjonuje i przerzuciłem się na giełdę. Takich cen jak teraz to się spodziewałem za jakieś 5-10 lat
  • Odpowiedz
Nie, ale 50PLN spreadu to chyba trochę na bogato nie sądzisz?

@Gensek: Sądzę, że handel fizykami poza I2I (inwestor do inwestora) to zawsze jest mniejsze lub większe zbójectwo ze strony skupu/dealera. 50 PLN to tak, pewnie jakiś rekord wyjdzie, ale ten - cieszmy się, że skupują. NBP swego czasu zawiesił w p---u skup złota monetarnego prawie z dnia na dzień, jakoś koło 2012 roku. NBP, nie prywatna spółka bez odpowiedzialności.
  • Odpowiedz
@Gensek: dlatego srebra nie kupuję pod spekułę tylko właśnie na moment w którym wszystko się zesra. To nie krypto że sobie klikniesz i sprzedasz - to zabezpieczenie na naprawdę ciężkie czasy.
  • Odpowiedz