Wpis z mikrobloga

• 198
@Hissis:

Chińczycy zyskują, Polska też by mogła.

tak, i ruscy kupią czołgi za tą kasę którą im damy.
Dwa, zachód zacznie kupować - cena poszybuje w górę.
Polska nigdy by nie uzyskała takich rabatów. To rabat za ryzyka związane z sankcjami, nie cena z półki.
  • Odpowiedz
@Hissis: jakby polska zaczęła kupować a za nia inne kraje to ceny poszłyby w górę? Podstawy ekonomii, popyt,podaż. Trzymać sankcje i patrzeć jak zdycha ten rak
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: a czy Francuzi nie kupują gazu od Rosji na przykład?
Weź Ty se wiedzy zaczerpnij, bo ja nawet nie chcę polemizować, czy kłócić się z kimś na Twoim poziomie, bo to mi nie wypada po prostu.
z fartem
  • Odpowiedz
@dqdq1:
Dając ruskiej małpie nadzieję że wygra, pomarańczowy kacap przedłuża wojnę.
Więc można powiedzieć że przez swoją uległość i rzucenie małpie koła ratunkowego, Trump jest podżegaczem wojennym.
  • Odpowiedz
@mike-johnston: Putin nie przegra żadnej wojny, możesz sobie zapisać mój komentarz i zweryfikuje to wszystko czas.
Twierdzenie, że Ukraina cokolwiek wygra, jest jedynie poszerzaniem cmentarzy, ale Wy tego chcecie, wy pragniecie zwłok, trupów, ofiar.
z fartem
  • Odpowiedz
  • 27
@Hissis tak, zapomnijmy o tym kim jesteś. Poza postami o cpaniu nic nie wnosisz, ostatnio odpaliłeś się że będziesz powtarzać ruska propagandę. Wspaniały plot twist, kto by się spodziewał ze takie rzeczy trafiają do określonych ludzi.
  • Odpowiedz
@dqdq1: jeżeli dla Ciebie ja personalnie mam jakiekolwiek znaczenie w temacie konfliktu Ukraińsko-Rosyjskiego to uważam, że jednak mocno mnie przeceniasz.
z fartem
  • Odpowiedz
  • 22
@Hissis nie- jesteś doskonałym przykładem do kogo trafia ruska propaganda. Można cię postawić w sevres obok wzorca kilograma jako wzór pożytecznego idioty.
  • Odpowiedz
@dqdq1: Ja nie interesuję się żadnymi rosyjskimi treściami, bo nie mam czasu ani ochoty, więc nie wiem, co mówi Rosja, ja wyrażam swoje zdanie, ale jeżeli jest ono spójne z Rosyjskim no to okej, nie ma dla mnie żadnego problemu, pewnie wiele jest spraw, tematów, wątków, w których Ty również wpisałbyś się w 'rosyjską propagandę', więc takie losowe bezpodstawne obrzucanie błotem na internecie mnie nie dotyka w żadnym stopniu, i
  • Odpowiedz
@dqdq1: Na tym kończę ten dialog, bo nie będę dyskutował z osobą, która nie potrafi zachować kultury, opanować emocji.
Pozdrawiam serdecznie.
z fartem
  • Odpowiedz
  • 14
@Hissis więc ja wyrażam swoją opinię, jeśli nie jest ona spójna z wizją cpuna na zjeździe to jest to problem cpuna na zjeździe. Zacpa, zapomni, może kiedyś zrozumie, choć wątpię.
  • Odpowiedz