Wpis z mikrobloga

Nie czaje czemu Cymcyk i inni potezni specjaliści tak bardzo podważają teorie cyklicznosci bitka. Jego koronny argumentem jest to że fundusze weszły (klasyk) i olaboga oni nie kierują sie cyklami tylko trzymają longterm, wiec cykli nie będzie. Zabawne, bo to wlasnie dzieki hodlowi zmienność na bitku jest tak duża i im wiecej ludzi hodluje tym łatwiej jest zmieniać cenę jednym zrzutem czy zakupem bo nie ma bitkow na rynku.

Przeciez ten sam schemat wzrostów od dawna występuje na złocie. Jest popyt > cena rosnie > kopalnie odpalają większą produkcję zeby zarobic > presja na spadek ceny > zamykanie nierentowych kopalni > niska podaż jako trigger wzrostu i cykl sie powtarza.

Chlop gada jakby wartosc czegokolwiek byla związana tylko i wyłącznie z koniunkturą na świecie, a nie z realną podazą i popytem xd
#bitcoin #gielda
Jestem_robotem123 - Nie czaje czemu Cymcyk i inni potezni specjaliści tak bardzo podw...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jestem_robotem123: jest risk-off i jest zmniejszona płynność, dlatego aktywa z wysoką betą jak np. "internetowy piniondz" lecą na pysk. Wróci płynność będzie odbicie. Czy mogę zakładać już płatną grupkę? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@Jamniki2: Inne instrumenty nie mają halving. Głupie to jest mówienie że nie ma cykli w czymś co podwaja swój koszt co 4 lata.

Inna sprawa że cykle wcale nie są takie same, np przed ostatnim halvingiem ludzie próbowali go wyprzedzić i wzrost zaczął się dużo wcześniej. Na wykresie tego nie widać, bo akurat wybory w USA się wpasowały.
  • Odpowiedz
oparte o halvingi czyli zmianę podaży, dzisiaj to nie istotne bo większość BTC już krąży na rynku

@PopeLeon: Taaa... Totalnie nie ma znaczenie jak cena wydobycia jest sporo niżej od ceny zakupu. A już na pewno górnicy nie odpalają wtedy co tylko mogą, nawet bez darmowego prądu i nie zasypują rynku zawsze jak jest pompa.

Większość jest wydobywa i większość jest w longach. Wydobycie nowych wciąż ma wielki wpływ na
  • Odpowiedz
  • 0
teoria cykliczności jest tak głupia, ze ciężko tego nie poważać xDDD btc rośnie kiedy ludzie go kupują, a nie dlatego ze nadchodzi CYKL

@Jamniki2: no ale popyt podaż wynika wlasnie z cykli halvingowych
  • Odpowiedz