Wpis z mikrobloga

#przegryw #pracbaza
Chłopek zapisał się na darmowe szkolenie z Excela co trwa od poniedziałku do czwartku 1,5 h każdego dnia i jak zrobisz dobrze ćwiczenie dostajesz certyfikat imienny. Może to coś minimalnie by pomogło w szukaniu roboty biurowej w Warszawce jak umieści się info o tym w CV. A może to tylko strata czasu. Nie wiem. Excela ostatni raz używałem chyba w liceum na informatyce to jeszcze starszy niż MS Office 2019, więc się pozmieniało chyba dużo.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@CocoaGrower: niemal każda biurowa oferta pracy na pracuj.pl ma w wymogach znajomość MS Office, finanse to nie, ja z matmy miałem ledwo 2 w liceum. Worda to znam, bo pisałem w nim magisterkę i licencjat i eseje na studiach, a PowerPoint na prezentacje na zaliczenie był uzywany. Najsłabiej to z Excelem.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kref3x: mógłbym, ale żeby chociaż te 5k na rękę dali to byłbym zadowolony. Myślę, że taka stawka w Warszawie to nie jest delulu i wymóg z dupki.
  • Odpowiedz
@Felixu no to pewnie jakieś podstawowe funkcje, generalnie żaden rocket science, jeśli to nie finanse jak piszesz

Najgorsze jest to, że AI pewnie z czasem zastąpi takie najbardziej powtarzalne czynności. Patrz na copilot jako początek implementacji AI w Excelu
  • Odpowiedz
Znajomość pakietu MS Office jest w każdym ogłoszeniu do pracy biurowej, nawet sekretarek czy recepcjonistek. Spróbuj zrobić ten kurs, zawsze będzie co dodać do CV i pokażesz jednocześnie, że chcesz się uczyć. To też wiele mówi o kandydacie do pracy, a w WWa do prac biurowych konkurencja jest masakryczna.
  • Odpowiedz