@WielkiNos: Ja wiem, że psy dopasowują się do właścicieli, również intelektualnie, ale to z nich nie czyni głupich bestii. Ułożonemu psu można wręcz rękę do paszczy włożyć, a nie ugryzie. Jednak rzeczywiście, w wielu przypadkach najpóźniej wychowanie zaczyna się w drugim miesiącu życia, a po roku można jedynie próbować drobnych korekt.
@WielkiNos: Bo to nie ma nic wspólnego z wychowaniem, pies jak każde zwierzę musi być kochany, ale też wychowany twardą ręką. Musi znać granice, inaczej to nie pies tylko psiecko i kończy się jak na załączonym screenie. Mam kota, jak żona na niego krzyknie to ma ją w "mokrym śnie proktologa" i dalej broi, ale ja tylko na niego spojrzę lub
@Casuel: ja już nie wnikam w to jaki jest spehalista Po prostu jeśli coś się zgadza z poglądem #psiegryw to bycie specjalistą przez autora jakiejś tezy potwierdza ze teza jest słuszna i prawdziwa. Za to jeśli inny specjalista mówi coś odwrotnego, to ojej, głupi jest i się nie zna. miałem kiedyś psiaka ze schroniska. Ewidentnie ktoś go kopał, bo bal się facetów zwłaszcza jeśli ten miał spodnie z
@kosma666: Jeden z popularniejszych psiegrywow tu, szczuje psy przez plot. Potem chodzi i nagrywa, jak na niego szczekaja. Ale nie przemyslal sprawy i wrzucil tez filmik, jak wlascicielka go wyjasnia i przed nia ucieka.. Btw, szacun za uratowanie pieska ze schroniska :)
@Casuel: to nie ja ratowałem, ja go tylko musiałem jakoś odstresować i pokazać że ludzie generalnie nie są psychopatami kopiacymi inne istoty. Jak próbowałem wziąć psiaka ze schroniska lata później, to się dowiedziałem że to źle że mam dom i ogród, że pewnie pies będzie na łańcuchu itd. Odpuściłem sobie i teraz mam psiaka wziętego z wiejskiej wpadki pewnej suki ;)
#psiarze #bekazpodludzi #patologiazmiasta #takasytuacja #chorobypsychiczne
źródło: temp_file6328737222802857397
Pobierzźródło: temp_file3761369616999395656
Pobierz@WielkiNos: Bo to nie ma nic wspólnego z wychowaniem, pies jak każde zwierzę musi być kochany, ale też wychowany twardą ręką. Musi znać granice, inaczej to nie pies tylko psiecko i kończy się jak na załączonym screenie. Mam kota, jak żona na niego krzyknie to ma ją w "mokrym śnie proktologa" i dalej broi, ale ja tylko na niego spojrzę lub
@bzyku95: Bardzo dobrze powiedziane, pozdrawiam.
klasyka.
Pies także nieciekawy.
Kurs certyfikowanego behawiorysty kosztuje 99 pln.
A sorry, promka jest. 81,49 pln
Po prostu jeśli coś się zgadza z poglądem #psiegryw to bycie specjalistą przez autora jakiejś tezy potwierdza ze teza jest słuszna i prawdziwa. Za to jeśli inny specjalista mówi coś odwrotnego, to ojej, głupi jest i się nie zna.
miałem kiedyś psiaka ze schroniska. Ewidentnie ktoś go kopał, bo bal się facetów zwłaszcza jeśli ten miał spodnie z
Btw, szacun za uratowanie pieska ze schroniska :)
Jak próbowałem wziąć psiaka ze schroniska lata później, to się dowiedziałem że to źle że mam dom i ogród, że pewnie pies będzie na łańcuchu itd. Odpuściłem sobie i teraz mam psiaka wziętego z wiejskiej wpadki pewnej suki ;)
@o__0 może jeszcze wrzucę jak wymyślę lepszy tekst. Rano nie miałam za bardzo czasu.