Wpis z mikrobloga

Przekopałem internet i nic nie znalazłem, może ktoś z was będzie mi w stanie wytłumaczyć w jaki sposób google Gemini aktywuje się samoistnie? Mam wyłączone uprawnienia do mikrofonu (jedynie Appla telefon jena), wyłączony Gemini i ustawiony google asystent jako domyślny a mimo to, kiedy np czytam dziecku książkę nagle odpala się telefon i zaczyna albo powtarzać za mną część czytanego tekstu albo zaczyna udzielać jakieś odpowiedzi. Myślałem że może jak miałem go w kieszeni to przypadkowo wywołałam, zdarza się, ale wczoraj zostawiłem specjalnie na stoliku i niestety znów to samo. Jakieś pomysły?

#android #kiciochpyta #gemini
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Owcawbarze: Masz osobną apkę Gemini czy tylko systemowe Google? Jeżeli to drugie to wejdź w Google app info i trzy kropki > odinstaluj aktualizacje.
Pozbędziesz się Gemini ale minus taki, że nie możesz jej ponownie aktualizować. Więc w Playstore musisz najperw wyłączyć automatyczne aktalizacje i robić ręcznie.
Root nie masz pewnie bo można w LSPosed użyć moduł UpdateLocker i zaznaczyć Google. Nie pojawi się na liście aktualizacji i można zostawić
  • Odpowiedz