Wpis z mikrobloga

Hejka!

W mojej głowie pojawiła się koncepcja spędzenia części urlopu na Sri Lance. Myślę o 10-14 dniach na miejscu. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś może był tam w kwietniu? Wiem że kluczowe jest to po której stronie wyspy, zatem chodzi mi o zachodnią część, jakieś 50km na północ od Kolombo.
Jak bardzo zły/dobry to pomysł? Mam kilka pytań ogólnie z samą wyspą i organizacyjnych, więc jeśli ktoś ma doświadczenia to chętnie przyjmę porady. Z góry dzięki!

#podrozujzwykopem
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@shahiye-ozz: właśnie czytam że kwiecień jest ostatnim miesiącem pory suchej w zachodniej części, większość odradza maj a o kwietniu w sumie mało kto pisał, stąd moje pytanie :) Jak ogólnie oceniasz pomysł spędzenia tam 14 dni mając "doświadzenie" egzotyki jedynie z Madagaskaru? Funkcjonuje tam jakoś sensownie Uber albo coś podobnego co pozwala zorganizować transfery/transport po wyspie?
  • Odpowiedz
@wuju84: Na pewno jezdzi sporo autobusow - ale zapomnij o rozkladzie, trasy wyznaczone z grubsza. Koniecznie trzeba zaliczyc podroz koleja Kandy-Ella. Wszedzie lokalnie dojedziesz tuk-tukiem.
Ja bylem w 4 osoby - i korzystalem z wynajetego przewodnika-kierowcy.
  • Odpowiedz
  • 0
@shahiye-ozz: Uważasz że lepiej szukać terminów w marcu? Ten kwiecień raczej dyskwalifikować?
Powiedz jeszcze, skąd brałeś namiary na kierowcę? Ta trasa faktycznie wydaje się bajeczna :o
  • Odpowiedz