Aktywne Wpisy

MonazoPL +129
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
źródło: monazo promocje bankowe
Pobierz
Gruby_Wuj +353
Moi rodzice pojechali do sanatorium do Gołdapii.
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
Jako że jest to przy ruSSkiej granicy to dostali powiadomienie, że mogą obowiązywać opłaty z powodu roamingu.
Poszli do salonu Play żeby im to wyłączyli, niestety numery nie były na nich więc pani z Play zadzwoniła do mnie żeby przekazać mi tą wspaniałą wiadomość że musi właściciel to zrobić.
Powiedziałem, że spoko tylko, że ja mam numery w T-Mobile.
Poprosiłem matkę do słuchawki i pytam:
źródło: obraz_2025-11-24_145653252
Pobierz

#nieruchomosci
(np. Dekpol - Osiedle Pastelowe, Develia - Południe Vita, Domesta - Nowe Południe)
@3k1m: jako osoba urodzona w Gdańsku i zawsze uważająca Gdańsk za względnie dobre miasto: my się tu zakorkujemy na śmierć. Już chyba nie ma podziału na sensowne i mniej sensowne dzielnice. Wychowałem się we Wrzeszczu i wszędzie mogłem zbiorkomem dojechać w moment. Przy obecnej ilości aut i korków jedynym sensownym rozwiązaniem jest mieszkać po prostu blisko miejsca pracy, nie patrząc na
@the_good_guy: obwodnica to już zupełnie inny poziom korków. Jeździłem tak przez 2 lata do pracy i jakbym miał jeździć tak dłużej, to chyba prędzej bym się wyhuśtał z tego świata. Obecnie mieszkam i pracuję w Gdańsku i o ile dojazd zajmuje 20-30min max, to powrót już 45-60min, gdzie do pracy mam 7,5km ( ͡° ͜ʖ ͡°)
TAKI CHOOJ. 3 godziny postoju w korku, z trójką dzieci w samochodzie. Jak wy Tam żyjecie to ja sobie nie wyobrażam. Chyba na rower wypaa się przesiadać, albo
@PanSoloPL: masakra - za takie gówienko, w którym rodziny nie załozysz ani nie zaprosisz nawet dziewczyny - pół miliona dać. W dodatku musisz zarabiać pewnie 7-8k netto aby w ogóle dostać jakikolwiek kredyt na to.
Pruszcz zapomnij jak pracujesz w Gdańsku i musisz jeździć. Gdańsk Południe to w ogóle zapomnij, zero infrastruktury i korki wszędzie.
Ogólnie to w Trójmieście ja po prostu przestałem używać samochodu, wszędzie jeżdżę rowerem albo komunikacją, inaczej serio się nie da...