Wpis z mikrobloga

Modował ktoś bardziej kobre neo 2? Póki co mam wsadzonego klippera, świetnie to śmiga razem z mainsailem i klipper screen. Zmieniony hotend na bimetal i dysze volcano, razem ze zmienioną obudową wentylatora z chłodzeniem 360 stopni. W zasadzie potencjał na proste mody się wyczerpał i myślę teraz nad dołożeniem innego czujnika poziomowania, może Biqu Eddy?

Tylko tutaj pojawia się problem że musiałbym zmienić całkowicie stół na taki bez magnesów. Druga śruba pociągowa na Z też jest sensownym ulepszeniem, podobno zestawy od endera pasują bez praktycznie żadnych modyfikacji. A i akcelerometr leży już z rok czasu i czeka na podpięcie XD ale rezonanse z domyślnym profilem pod klippera póki co się wcale nie rozjechały tak bardzo mimo modyfikacji głowicy.

Póki co satysfakcjonuje mnie pudrowanie gównianej drukarki i do druku części technicznych z PETG niczego więcej mi nie brakuje. Od strony software jak ktoś się nie bawił w KAMP i adaptywną kupkę i adaptacyjne poziomowanie punktowe to mega polecam, łatwe w konfiguracji. Szczerze zajebiste hobby, nie dość że uczysz się mechaniki w praktyczny sposób to jeszcze adminowania w Arch Linuxie bo na OrangePi i systemie wspieranym przez społeczność nigdy nie wiadomo co się zesra po aktualizacjach XD.
#druk3d
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach