Aktywne Wpisy

duzy_krotki +716
Polska to piękny kraj.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
Kraj, w którym lekarz zarabia 200 tys. zł miesięcznie, płaci przy tym niższe podatki (%) niż ty jako pracownik fabryki i dalej traktuje cię jak śmiecia.
Kraj, w którym lokalny biznesmen skupuje wszystkie domy w okolicy i trzyma je puste, a rodzina z dziećmi musi mieszkać w małym mieszkaniu.
Kraj, w którym górnicy są w stanie wymuszać na rządzie ogromne korzyści, mimo że ich praca przynosi jedynie straty.
Kraj, w którym od 20 lat ludzie są truci smogiem, a ważniejszym problemem do rozwiązania są alkotubki.
BlackpillMonster +137

@Wruszbita_Maciej: W teorii niby to wiem. W praktyce - w lądowniku mam 900 paliwa. Po zasiądnięciu na Mun'ie zostaje mi 200-300. Czyli bieda jak s-------n w moich standardach lotu.
źródło: comment_fNQyvyeSAiDQDkxMWQ4DU4NJK1IcQeyz.jpg
Pobierz@DOgi:
Tak wygląda lądownik. Do górnego doku mam w planie dokować małą rakietke transferową też wyniesioną na orbite przez nośną. To zaoszczędzi mi paliwa chociaż na transfer. Metode dokowania mam już w fazie treningu, rakieta transferowa też już na orbite spokojnie dociera.
Mapki moonów? Mówie, mimo że gram jakieś 2 tygodnie, to za wiele jeszcze nie wiem. Szkole się. Jak dotrzeć wiem - spowrotem też. Wylądować -
źródło: comment_H8b2vkCdOfDSgqThQWQtmSaXfZ1tLPaO.jpg
PobierzA rakiete odchudź. Starczy po jeden dwa elementy do zbierania nauki. I daj więcej zbiorników dookoła żeby się wybić z Kerbina bo to najwięcej zabiera. Reszta powinna jakoś dolecieć.
Ah, chodzi o biomy. To wiem że istnieją, że trzeba zwiedzać i zbierać. To zostawiłem sobie na fazę łazika. Ale dzięki! To tutaj na screenie to jedynie lądownik. Wynoszony przez rakiete nośną - tak więc on nie wybija się sam z Kerbinu :)
@Wruszbita_Maciej:
Tak, wiem wiem. To wersja "dopakowana" do orbity, a nie lądowania, bo na orbitach Muna i Minimusa jest jeszcze jakieś 200-300pkt do skoszenia.
Mimo poirytowania tamtym bugiem, podkręciliście mnie i zaraz kolejny kerbonauci zostaną skazani na mękę w moich maszynach ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak przy okazji - jest opcja żeby w kosmosie użyć tej "taśmy" do połączenia elementów? Czy ludzik może wyjść i przeczepić ją? Po złączeniu elementów dokami, nie wydają się one najstabilniejsze na tyle by przetrwać jakieś lądowania. Da sie je połączyć w ten
UWAGA Minimus zdobyty, startuje z niego z dość dużym zapasem paliwa. Trzymać kciuki!
@DOgi:
@DOgi: