Wpis z mikrobloga

#kerbalspaceprogram wyraźnie mnie nie lubi. Po tygodniu prób lądowania na księżycu i powrotu, bezskutecznego konstruowania nowych rakiet, manewrów, dzikich ambicji - udało mi się wreszcie wykonać misje treningową. Poleciałem obok Minimusa, zebrałem dane naukowe do odkrycia nowych, cięższych rakiet, wylądowałem na Kerbalu. Pokusiłem się o wyjście na EVA i...zbugowało się. Szybko wyłączyłem gre, włączyłem ponownie - rakieta na kursie ucieczkowym z całego układu gwiezdnego, tak sobie gra poradziła z błędem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #fml #gozkiezale
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DOgi: Jestem nieudacznikiem. Lądowania udane były dwa - i na Munie i na Minimusie. Ale...były to misje w jedną stronę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie mam już gdzie tych punktów kosić. Zostały tylko te księżyce - a poszedłem ciut w złą strone rozwoju, bo drzewka nie znałem. Nie mam Mainsail'a, nie mam żółtego zbiornika. Klece potworki z tych małych silników i dopalaczy. Wymyśliłem sobie że lądownik
  • Odpowiedz
@Chaczins: a zbierałeś science np. z Kerbala? Latałeś po orbitach zbierając punkciki? Samo latanie tu i tam bardzo rozwija drzewko. Robisz raporty?
  • Odpowiedz
@Wruszbita_Maciej:

@DOgi:

Tak wygląda lądownik. Do górnego doku mam w planie dokować małą rakietke transferową też wyniesioną na orbite przez nośną. To zaoszczędzi mi paliwa chociaż na transfer. Metode dokowania mam już w fazie treningu, rakieta transferowa też już na orbite spokojnie dociera.

Mapki moonów? Mówie, mimo że gram jakieś 2 tygodnie, to za wiele jeszcze nie wiem. Szkole się. Jak dotrzeć wiem - spowrotem też. Wylądować -
C.....s - @Wruszbita_Maciej: 

@DOgi: 

Tak wygląda lądownik. Do górnego doku mam w p...

źródło: comment_H8b2vkCdOfDSgqThQWQtmSaXfZ1tLPaO.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@DOgi:

Ah, chodzi o biomy. To wiem że istnieją, że trzeba zwiedzać i zbierać. To zostawiłem sobie na fazę łazika. Ale dzięki! To tutaj na screenie to jedynie lądownik. Wynoszony przez rakiete nośną - tak więc on nie wybija się sam z Kerbinu :)

@Wruszbita_Maciej:

Tak, wiem wiem. To wersja "dopakowana" do orbity, a nie lądowania, bo na orbitach Muna i Minimusa jest jeszcze jakieś 200-300pkt do skoszenia.
  • Odpowiedz
@Wruszbita_Maciej:

Mimo poirytowania tamtym bugiem, podkręciliście mnie i zaraz kolejny kerbonauci zostaną skazani na mękę w moich maszynach ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak przy okazji - jest opcja żeby w kosmosie użyć tej "taśmy" do połączenia elementów? Czy ludzik może wyjść i przeczepić ją? Po złączeniu elementów dokami, nie wydają się one najstabilniejsze na tyle by przetrwać jakieś lądowania. Da sie je połączyć w ten
  • Odpowiedz