Aktywne Wpisy
mlody91pl +5
#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale

izimizixdd +6
Otwieram swój wątek porad życiowych, będę konkurencją dla @MackaCthulhu.
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Daję darmowe porady życiowe.
Napisz pytanie, a ja odpowiem radą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam sobie tablicę jednowymiarową o 100 elementach. Nazywa się plansza. potrzebuje zsumować jej elementy.Napisałam taki kod. iloścBomn to int, jest wcześniej wyzerowana.
for (int i=0; i>99; i++)
{
iloscBomb = iloscBomb + plansza[i];
}
kod nie działa. Cały czas wartość ilościBomb = 0. A wiem że w tablicy COŚ jest. Dokładniej trochę zer i jedynek. (zadeklarowana jest jako tablica short intów, nie bool)
Po drugie. Potrzebuję wylosować 25 rożnych liczb całkowitych z przedziału od 0 do 99. Jak?
Dopiero uczę się programowania, to co teraz piszę to "konsolowy saper". Tak sobie, żeby się nauczyć rozwiązywać problemy. Ale tego problemu jeszcze rozwiązać nie potrafię.
losowanie:
srand(time(NULL))
rand() modulo costam
Do losowania liczb służy funkcja bool
@erwit:
Jak już co to lepiej :
http://en.cppreference.com/w/cpp/numeric/random
srand(time(NULL));
zmiennaZLiczbaLosowa = rand() % [górna granica losowania-dolna granica] + [dolna granica]
losowanie (low - high to przedział :D czyli 0-99)
int myRand(int low, int high)@
int result = std::accumulate( std::begin( iloscBomb ), std::end( iloscBomb ), 0 );uniform_int_distribution(min, max)?
Wiem jak losować jedną liczbę. Potrzebuję wylosować trzydzieści, które nie będą się powtarzać. Znaczy jakoś to obeszłam, ale ten, no. wolałabym to zrobic mając zawsze na pewno 30 do