Wpis z mikrobloga

• 1
@PanHagrid Trochę wąski horyzont. Bezpieka prześladowała i szantażowała obywateli na porządku dziennym. Jakby groziło cos twojej rodzinie, w tamtych czasach, też byś zaczął donosić na sąsiada, nienawidząc system jeszcze bardziej.
  • Odpowiedz
  • 11
@Git: znasz historię pana ze zdjecia? On ze współpracy zrobil sobie źródło dochodu, to raz. Dwa - zamiast posypac glowe popiolem, przyznać sie i wyjasnic to typ cale swoje zycie szedl w zaparte, stajac sie memem za zycia
  • Odpowiedz
  • 0
@A330 oczywiście, że znam a tobie wydaje się że znasz, bo ciężko nazwać źródłem dochodu sytuacje typa który dostał kilka razy w łapę kilkaset złotych. To raz. Dwa @PanHagrid postawił tezę że każdy kto współpracował to komuch, bo inaczej ciężko nazwać taką osobę. To się odnosi nie tylko do Wałęsy ale tysięcy ludzi którzy byli prześladowany przez system, abstrahując już od sytuacji Wałęsy i ja do tego się odnosiłem.
  • Odpowiedz
@Git: jakos mojego ojca namawiali i jedni (prl) i drudzy na współpracę (pozna solidarność) i sie nie ugiął, ma czystą kartę. Nie kazdego da sie zlamac.
Na walese zawsze mela, za te klamstwa i za to ze zrobil z siebie i pośrednio Polski posmiewisko
  • Odpowiedz