@jabol6000: u mnie na wsi tak zrobili na przejeździe rowerowym xD była dotacja na remont ulicy to czerwona farba i cyk you're a bike path now a przy krawędzi nie dość, że poprzeczny krawężnik to jeszcze kratka równegle do przejazu xD
@xqwzyts dlatego samemu staram się unikać przejazdu przez centrum miast. Jedynie jak muszę dojechać z/do pociągu to wtedy przejeżdżam, albo jak jakieś miasto chcę zwiedzić.
Opcjonalnie wybieram drogi, gdzie ścieżek nie ma, żeby i samemu się nie denerwować jak i kogoś innego
@jabol6000: mi się podobało jak w Tarnowie zrobili ścieżkę rowerowa (czyli dorysowali rowerek) z 20 latarniami po środku. Dodatkowo z jednej strony wysoki krawężnik gdzie spadasz na drogę, a z drugiej barierka i przepaść ;)
@Cadore Mi raz tak wpadło tak całe koło (a raczej do połowy, do osi). Oczywiście jadąc ale na szczęście powoli, rozglądałem się bo miejscowość turystyczna u byłem turystą i nie zauważyłem, nie spodziewałem się w życiu aż takiej głupoty budowlańców.
@sopel87: okolice wołomina. ogólnie stan umysłu. Na przykład jedziesz cpr wzdłóż głownej, masz z jednej strony drogi podporządkowane no to cyk znak koniec CPR, brak pasów, legalnie to trzeba zjeść z roweru i go przeprowadzić. I tak z 3-4 razy na kilkuset metrach xD
Zacznę chyba faktycznie dokumentować te fuszerki bo to są setki tysięcy złotych (a w skali samorządu to dużo) na coś kompletnie nie spełniającego swojej funkcji.
źródło: 1000009847
PobierzOpcjonalnie wybieram drogi, gdzie ścieżek nie ma, żeby i samemu się nie denerwować jak i kogoś innego
Zacznę chyba faktycznie dokumentować te fuszerki bo to są setki tysięcy złotych (a w skali samorządu to dużo) na coś kompletnie nie spełniającego swojej funkcji.