Wpis z mikrobloga

@jabol6000: u mnie na wsi tak zrobili na przejeździe rowerowym xD była dotacja na remont ulicy to czerwona farba i cyk you're a bike path now a przy krawędzi nie dość, że poprzeczny krawężnik to jeszcze kratka równegle do przejazu xD
  • Odpowiedz
nie ma takiej jazdy pedalarzu ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Draakul: no nie ma. Nie dość, że są kwiatki jak te kraki to oczywiście zamiast zrobić DDR na jezdni kosztem węższego chodnika to zrobili szerokie g---o pieszo rowerowe po którym nie da się jechać bo po prostu jest dużo pieszych albo ktos sobie zaparkuje bo taka szeroka kostka to na pewno miejsce dla jego szrotu. Do tego
  • Odpowiedz
@xqwzyts dlatego samemu staram się unikać przejazdu przez centrum miast. Jedynie jak muszę dojechać z/do pociągu to wtedy przejeżdżam, albo jak jakieś miasto chcę zwiedzić.

Opcjonalnie wybieram drogi, gdzie ścieżek nie ma, żeby i samemu się nie denerwować jak i kogoś innego
  • Odpowiedz
@jabol6000: mi się podobało jak w Tarnowie zrobili ścieżkę rowerowa (czyli dorysowali rowerek) z 20 latarniami po środku. Dodatkowo z jednej strony wysoki krawężnik gdzie spadasz na drogę, a z drugiej barierka i przepaść ;)
  • Odpowiedz
@Cadore Mi raz tak wpadło tak całe koło (a raczej do połowy, do osi). Oczywiście jadąc ale na szczęście powoli, rozglądałem się bo miejscowość turystyczna u byłem turystą i nie zauważyłem, nie spodziewałem się w życiu aż takiej głupoty budowlańców.
  • Odpowiedz
@sopel87: okolice wołomina. ogólnie stan umysłu. Na przykład jedziesz cpr wzdłóż głownej, masz z jednej strony drogi podporządkowane no to cyk znak koniec CPR, brak pasów, legalnie to trzeba zjeść z roweru i go przeprowadzić. I tak z 3-4 razy na kilkuset metrach xD

Zacznę chyba faktycznie dokumentować te fuszerki bo to są setki tysięcy złotych (a w skali samorządu to dużo) na coś kompletnie nie spełniającego swojej funkcji.
  • Odpowiedz