@R_O_T_T_E_N co zabawne, zgodnie z kodeksem ulicy to gość NIE jest konfidentem. Zasada nie donoszenia tyczy się tych którzy są z półświatka - jest bawisz się w gangsterkę no to nie lecisz na psy nigdy, pod żadnym pozorem. Sprawy załatwiasz sam i zgodnie z własnymi możliwościami, a ewentualny w------l to ryzyko z którym musisz się liczyć. Zwykły szary Kowalski na etacie nie podlega tym zasadom.
@Kremufka2137 To tak jak sześćdziesiątka, co oznacza kogoś, kto donosił sprzedawał swoich partnerów. A sebixy próbują to rozszerzyć właśnie nawet na zgłaszanie przestępstw, które ktoś na tobie popełnił
@Jerry664 no cóż, zbyt wiele myślenia to nie można się po nich spodziewać. Ja oczywiście rozumiem ewentualne uprzedzenie do funkcjonariuszy w niebieskim, ba, sam jestem do nich uprzedzony i staram się unikać kontaktów z nimi jak się tylko da - mimo, że sumienie mam czyste, ale co ma zrobić zwykły szary praworządny obywatel gdy mu np skroją auto? Machnąć ręką i stwierdzić "najwyraźniej złodziejowi było bardziej potrzebne"? No ludzie XD
co zabawne, zgodnie z kodeksem ulicy to gość NIE jest konfidentem
Zwykły szary Kowalski na etacie nie podlega tym zasadom.
@Kremufka2137: idź i to powiedz takiemu przeciętnemu danielowi i sebkowi spod trzepaka co są archetypem wojtasa i spejsona, ich odpowiedź może Cię bardzo zaskoczyć
@Kremufka2137: Problem w tym, że praktycznie każdy Seba z osiedla jest przekonany o tym, że jest gangsterem, a do tego włącza w system swoich urojeń zarówno Matiego, który kiedyś latał z ziołem (przywiózł trochę z Holandii upchane w cotton worldach) jak i pana Zbyszka, emeryta z drugiego piętra oraz informatyka Marcina z bloku 32/64, bo dzielnica jest jedna - wszyscy powinni być wierni zasadom, a na swoich się nie donosi
źródło: temp_file3883222966228573909
Pobierzxd
Zasada nie donoszenia tyczy się tych którzy są z półświatka - jest bawisz się w gangsterkę no to nie lecisz na psy nigdy, pod żadnym pozorem. Sprawy załatwiasz sam i zgodnie z własnymi możliwościami, a ewentualny w------l to ryzyko z którym musisz się liczyć.
Zwykły szary Kowalski na etacie nie podlega tym zasadom.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kremufka2137: idź i to powiedz takiemu przeciętnemu danielowi i sebkowi spod trzepaka co są archetypem wojtasa i spejsona, ich odpowiedź może Cię bardzo zaskoczyć
źródło: temp_file2551877314163568506
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
ale serio takich ludzi dużo jest co tak myślą