Wpis z mikrobloga

• 1
Acha, widzę że chłopski rozum ponad wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobra nie chcesz nie zakładaj. Odpal furmark + prime 95 i sprawdź temperatury

@Gawith_Apricot: I po co tak? Do mnie tak nie.

Tu masz zgodnie z życzeniem komputer mojej szanownej Żmijki, dwie 140 na froncie, brak tylnego śmigiełka:
RobinSchudl - >Acha, widzę że chłopski rozum ponad wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dobra nie chc...

źródło: żmija

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Gawith_Apricot: a tutaj mój Torrent, dwie 180 na froncie i dwie 180 na dole, brak tylnego p------a. Wydaje mi się, że temperatury w obu przypadkach nie są zbyt szokujące, pomijam, że takie obciążenie (100% grafiki i 100% procka) to tylko w testach się zdarza. Jak widzisz nic nie wybucha, nic nie płonie.

Teraz przeproś. :)
RobinSchudl - @Gawith_Apricot: a tutaj mój Torrent,  dwie 180 na froncie i dwie 180 n...

źródło: Ja

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Gawith_Apricot: takie ustawienie (domyślne jak sądzę), nie używam zbyt czesto Primea. Mój komp nie przekracza tych temepratur w codziennej pracy, a żmijowy w sumie złożyłem na nowo rankiem, to nie wiem, ale podejrzewam, że też nie.
Kurzczę, MSI w tym Suprimie, dało radę z chłodzeniem, mój TUF cieplejszy. Fakt, że to 4080 ma chłodznie jak 4090, konkretna cegła.
RobinSchudl - @Gawith_Apricot: takie ustawienie (domyślne jak sądzę), nie używam zbyt...

źródło: obraz_2025-07-28_001047818

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Gawith_Apricot:

U żmii klasyka współczesna: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
U mnie mniej konwencjonalny, ale bardzo dobry: Thermalright True Spirit 140 Power, używałem go od lat i bardzo mi smutno, że już go nie produkują, ale 172 mm wysokości onieśmielało jak sądzę. Dobrze, że zrobiłem zapas wentylatorów do niego, bo w chacie mam obecnie dwa egzemplarze.
  • Odpowiedz
@RobinSchudl

@Gawith_Apricot bardzo solidna, nie jest o może mój Fractal, ale jest bardzo dobrze. Wentylator na tyle jest zbedny moim zdaniem.

Zmotywowałeś mnie do przeprowadzenia testu w wolnej chwili( ͡° ʖ̯ ͡°) Mam śmigło z tyłu i dwa nad radiatorem. Założę się, że jeśli je wyłączę, to temperatura CPU w stresie wzrośnie o dobre 0.5 stopnia( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡°
  • Odpowiedz