Wpis z mikrobloga

Gumkowanie wczoraj. Pierwszy raz problem pojawił się jakieś 5 miesięcy temu. Farmakologicznie na 3 miesiące to wycofałem. Miesiąc temu znowu powrót, robiłem po prostu ćwiczenia rehabilitacyjne od fizjo i po kilku minutowych "krzesełkach" poczułem coś niepokojącego. Poszedłem do proktologa, mówię od razu, że już jestem mądrzejszy od książki i weź mi pan gumkuj, bo ja z siebie kaleki robić nie będę, że muszę uważać na każdy ruch z myślą o hemoroidach. Prokto powiedział, że ogólnie jako takich spektakularnych guzów nie mam, ale mam nadmierne ukrwienie czegoś tam i jeżeli odczuwam dyskomfort, to trzeba wygumkować 4 newralgiczne miejsca i że potrzebuje 2 wizyt, po 2 gumki. Niestety udało się wczoraj zrobić tylko jedną. Po zabiegu nie czułem nic, ale tuż przed snem jprdl i od tej pory ból nie ustaję.
Teraz stoję przed wizją, że czeka mnie to w najgorszym wypadku jeszcze 3 razy, jeśli znowu mu się nie uda założyć dwóch podczas jednego zabiegu.
Miał ktoś tutaj kilkukrotne gumkowanie z bólem po zabiegu? Czy jeśli raz mnie boli, to znaczy, że za każdym razem będzie to samo? Po jakim czasie zacznie odpuszczać?

#hemoroidy
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 15
@Przypadkowy: Właśnie to jest to co mnie najbardziej wk*rwia w społeczeństwie. "heheh hemoroidy beka język młodej Polki najlepszy", A potem płacz, bo każdy wstydzi się o tym gadać i nie ma kogo zapytać o poradę, a siedzi obok Ciebie dwóch znajomych, którzy to przeszli i mogliby rozwiązać wątpliwości w 10 sekund. To jest problem który dotyka 50-75% populacji w wieku 30+, więc jeśli jeszcze Cię to nie spotkało, to przygotuj
  • Odpowiedz
po kilku minutowych "krzesełkach" poczułem coś niepokojącego

@C233: Przyszedłem tylko napisać że przy tych cholernych krzesełkach uchowałem się może 3 dni i taka sama akcja. I kogo bym nie pytał lv30+ to podobnie. Zaczynam szyć teorie że fizjo mają jakiś układ z producentami gumek.
  • Odpowiedz