Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +225
Czwarta gęstość
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
pieknylowca +63
Tak wygląda 90% różowych - podróżniczek. Wyjazd w jakieś mało znane miejsce, zobaczenie czegoś nowego? A po co? Komu to potrzebne? Setny wyjazd do Włoch: super #podroze
źródło: 1000005916
Pobierz

Ale jeżeli choć przez chwilę założymy że cały ten wpis nie był trollem tylko prawdziwymi poglądami - świetnie pokazuje on jak wygląda sposób myślenia ludzi którzy startowali z łatwego poziomu w życiu.:
To przecież oczywiste że wszystko co im się udało to ich własną zasługa, a sytuacja w której znajdują się #przegryw, która spowodowała ich toksyczność której w dużej mierze nie można zaprzeczyć, to tylko i wyłącznie ich wina.
C--j z tym że jeden nie miał dzieciństwa, innego n---------l stary pijany, trzeci pochodzi ze skrajnej biedy, czwartemu genetyka spuściła w------l a piąty ma problemy psychiczne. To tylko i wyłącznie ich wina, bo jeżeli choć przez chwilę dopuszczę do siebie myśl że moje obecne położenie to wynik setek czynników na które często nie miałem wpływu, niczym domek z kart posypie się mój pogląd o samym sobie jako self made man.
Miarą człowieczeństwa jest to jak traktujemy ludzi słabszych od siebie, wymagających pomocy, czy po prostu w gorszej sytuacji życiowej. Jedyne co ten wpis dowiódł, to nie odczłowieczenie tej grupy ludzi poprzez porównywanie ich do robactwa, lecz samego autora - który pokazał się jako fiut bez grama empatii.
Ale i tak idk po co się produkuje dla trolla udającego babkę xD
Komentarz usunięty przez autora Wpisu