Wpis z mikrobloga

Pominę fakt że @Filippa to pewnie po prostu facet podający się za różowego paska który trolluje. Bo takim Fiutem bez empatii nie można być naprawdę.

Ale jeżeli choć przez chwilę założymy że cały ten wpis nie był trollem tylko prawdziwymi poglądami - świetnie pokazuje on jak wygląda sposób myślenia ludzi którzy startowali z łatwego poziomu w życiu.:
To przecież oczywiste że wszystko co im się udało to ich własną zasługa, a sytuacja w której znajdują się #przegryw, która spowodowała ich toksyczność której w dużej mierze nie można zaprzeczyć, to tylko i wyłącznie ich wina.

C--j z tym że jeden nie miał dzieciństwa, innego n---------l stary pijany, trzeci pochodzi ze skrajnej biedy, czwartemu genetyka spuściła w------l a piąty ma problemy psychiczne. To tylko i wyłącznie ich wina, bo jeżeli choć przez chwilę dopuszczę do siebie myśl że moje obecne położenie to wynik setek czynników na które często nie miałem wpływu, niczym domek z kart posypie się mój pogląd o samym sobie jako self made man.

Miarą człowieczeństwa jest to jak traktujemy ludzi słabszych od siebie, wymagających pomocy, czy po prostu w gorszej sytuacji życiowej. Jedyne co ten wpis dowiódł, to nie odczłowieczenie tej grupy ludzi poprzez porównywanie ich do robactwa, lecz samego autora - który pokazał się jako fiut bez grama empatii.

Ale i tak idk po co się produkuje dla trolla udającego babkę xD
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zoriuszka tylko że jeśli cokolwiek ma się w życiu typowego użytkownika tagu poprawić, to musi on proaktywnie ku tej poprawie działać. To jest cały "myk". Miałeś z-----y start w życie? To smutne i gdyby zależało ode mnie, byłoby inaczej, a teraz jedyną drogą żeby zmieć to życie na lepsze jest codzienny wysiłek, który nie zrobi z ciebie wysokiego milionera, playboya, ale sprawi że zobaczysz swoją wartość i to iż potrafisz osiągać
  • Odpowiedz
@Zoriuszka: może to być kobieta troll też. Mi się wydaje że to nie troll za bardzo realnie napisane było czuć tą pogardę i specjalnie ułożyła słowa tak żeby brzmieć na realistyczną a to tępa szmata bez empatii z cechami narcyzmu ukrytego Ale takie jest społeczeństwo.
  • Odpowiedz