Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
bylem na grillu u kumpla, przyszli tez jego znajomi z bylej pracy, same IT. Ja sam straciłem ostatnio prace jako devops(zrobilem IaC cale i juz nie bylem potrzebny, klasyk), ale nie spieszy mi sie z szukaniem bo celuje w zmiane branzy, w IT jestem 15 lat i jest to nudne i obecnie placi przeciętnie. Ale moj kolega wypalił "ej anon, tutaj siedzi Marcin, wy chyba szukaliscie jakiegos devopsa niedawno?". I siedzi taki grubas Marcin trzyma kiełbase w ręce, tłuszcz na wargach i wygłasza "no tak, ale my szukamy MOCNYCH osob,a ty anon uzywasz terraform a my mamy CDK. u nas jest praca dla najlepszych!". Ja o nic nie pytalem, a taki grubas nie zmarnue okazji zeby sobie ego łechtac, mimo ze wali w korpo razem ze stoma takimi jak on pan wyjątkowy. wielki pan innowator bo przeczytal inna dokumentacje narzedzia niz ja. Jak ja mam juz dosc takich spierdoxow i tego srodowiska nie wytrzymie
#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale co ci przeszkadza to, że typ lubi swoją robotę, jest z niej dumny i jest przy tym ambitny? Nie byłem przy tym, ale może to nie była próba poniżenia cię, lecz typ rzeczywiście uważał bez żadnych podtekstów, że masz za słabe skille i powiedział ci to wprost?
  • Odpowiedz
@Przypadkowy: no nie wiem może trzeba być po prostu p-----------m by walić konia do tego jakiej kto technologii nie używa w momencie gdy to nie jest jakieś turbo skomplikowane? Idę o zakład, że to był typ z typu kuców co 7 razy zdawali analizę na polibudzie, bo tak naprawdę wcale nie jest taki bystry tylko jest spoceńcem siedzącym przy kompie 24h
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie wiem czemu, ale devops i admini to super dziwna grupa w branży. Pracowałem z kilkoma ze wszystkimi miałem kosę - mam wrażenie, że problemem było ich ego i koniec końców kończyło się tak, że musiałem sam robić ich robotę.
  • Odpowiedz