Wpis z mikrobloga

Cześć!

Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać!

tldr: Napisałem aplikację/dziennik która ma pomóc w poszukiwaniu pracy i chciałem zapytać czy jest tutaj ktoś komu przydałoby się coś takiego i chciałby podzielić się feedbackiem.

Na drugim początku chciałbym nakreślić kontekst, mianowicie od kwietnia poszukiwałem pracy jako programista. Rynek jest jaki jest i aplikowałem na pasujące mi stanowiska w całej Polsce i zagranico. W większości wysyłałem wszędzie takie samo CV, ale do miejsc gdzie zależało mi najbardziej to tworzyłem CV specjalnie pod dane miejsce i ofertę. Wymieniłem masę maili z rekruterami, dostałem kilkanaście zadań rekrutacyjnych, jednym mówiłem jedno innym drugie (wynagrodzenie/dostępność itp). No ogólnie po pewnym czasie zaczynałem się gubić gdzie było jakie ogłoszenie, co dokładnie w nim było lub co nagadałem podczas rozmowy. I jakoś dwa miesiące temu postanowiłem to jakoś uporządkować (i przy okazji wrzucić jakiś nowy projekt do portfolio).

Wtedy powstał pomysł na ten dziennik aplikacji (początkowo roboczo nazwany worktracker), który pozwolił mi trochę bardziej się w tym ogarnąć. Np. dzwonił ktoś z firmy XYZ (po ponad miesiącu od aplikacji) czy nadal jestem zainteresowany albo czy możemy się na cos tam umówić to ja nie szukałem po mailu skąd ta firma albo co ja tam mówiłem/pisałem tylko odpalałem sobie szybko worktrackera, wyszukiwałem po nazwie firmy lub stanowisku i miałem wszystko co chciałem kiedyś zapisać - datę aplikacji, status aplikacji, lokalizację, notatki lub dokumenty.

Idąc do sedna posta -> szukam kilku (może kilkunastu, nie wiem ile osób byłoby ewentualnie zainteresowanych), które pomogłby mi rozwijać >_HireLog. Nie w sensie programistycznym, ale bardziej jako użytkownicy. Co zmienić, co by się przydało, co jest źle, a co jest fajne i tak dalej. Albo po prostu chcieliby sobie skorzystać w poszukiwaniu pracy - też mi pasuje. Chętnie też odpowiem na wszystkie pytania!

Sam proces wyglądałby tak: Daj znać, że jesteś zainteresowany -> ja na pw wysyłam kod z zaproszeniem -> rejestrujesz się -> robisz w środku co chcesz.

Przy rejestracji nie potwierdza się maila, więc warto upewnić się, że hasło jest dobrze wpisane bo nie ma opcji przypomnienia (jeszcze). Nie będę też maili wykorzystywał do niczego, jak ktoś boi się o swój to można podać fałszywy, zależy mi na feedbacku od użytkowników, a nie na danych.

Jeżeli kogoś interesuje szybkie sprawdzenie jak to wygląda to można zalogować się na testowego użytkownika.
https://hirelog.space
login: demo@test.pl
hasło: demodemo1

(Nie, nie da się wkleić całego Pana Tadeusza do jednej notatki, ale pewna pasta powinna się zmieścić).

Dla zainteresowanych: framework to Laravel12 + FilamentPHP w wersji 3.3. Jak będzie ktoś zainteresowany samym kodem to udostępnię gita (póki co jest prywatne repo) i będzie można sobie zrobić on-premise :)

PS: Chciałbym odpowiedzieć na wszystkie ewentualne pytania (o ile się pojawią) jak najszybciej jak się da, ale dziś pracuję i prawdopodobnie uda mi się wrócić tutaj dopiero wieczorem. Z góry bardzo dziękuję za cierpliwość!

#szukampracy
cotenwypok - Cześć! 

Na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać!

tldr: Napis...

źródło: dashboard

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach