Aktywne Wpisy

_Alessandro_ +23
Jeśli jako nastolatek nie miałeś dziewczyny, która cię naprawdę chciała, dotykała, uprawiała z tobą miłość i dawała ci codzienną walidację, to reszta twojego życia jest przegrana z automatu. Nie ma czegoś takiego jak nadrabianie, nie ma "jeszcze zdążę, dajcie mi czas". Okno zamknęło się na amen, a twoja psychika została zgwałcona w najważniejszym etapie życia, tylko i wyłącznie przez twój wygląd. Pozostał ci codzienny cope do końca żywota twojego amen.
Natura.
#
Natura.
#

serio_serio +3
ciekawe czy jak na wykop napisze się, że ksu i farben lehre to 2 najgorsze zespoły "punkowe", ktoś się oburzy o godzinie nocnej 00:43

Ballerina
Reżyseria: Len Wiseman
IMDb: 7.2/10
https://www.imdb.com/title/tt7181546/
akcja, thriller, gunfu
Film zemsty. Mała dziewczynka widzi jak “plemię” znajduje i zabija jej ojca. Trafia do Ruskiej Romy gdzie przez lata trenuje chronienie siebie i innych. W pewnym momencie jednak chce ruszyć za mordercami ojca.
Po czwartym Wicku pisałem, że będzie piąty ale nie o to mi chodziło - do tego jeszcze wrócimy. Dostaliśmy spinn-off, kolejny licząc serial Continental. Jest to dobra kontynuacja choć nie lepsza od 4ki. Jest inna, ma przeniesienie ciężaru na kobiecy sposób bicia. I jest to zrobione dobrze. Ama dostaje nie raz i nie dwa wpierdziel, że aż boli patrzeć ale jest to zrobione naturalistycznie. Sam swojemu różowemu mówiłem że w razie niebezpieczeństwa wydrap napastnikowi oczy… i w filmie jest trochę takich przewag gdzie kobieta radzi sobie z brutalną męską siłą jak tylko może. Mogło być lepiej ale nie jest źle.
P.S. Już kiedyś wspominałem o innym filmie z Ana de Armas i Keanu Reevesem - Puk Puk :) No ale kto co lubi :)))
źródło: najbardziej-oczekiwany-film-roku-2025-ballerina-z-uniwersum-johna-wicka-premiera-plakatu-poland-ballerina-tsr-intl-poster-2025x3000-1-864x1280
Pobierz