Wpis z mikrobloga

Nie oglądam telewizji i nie śledzę newsów, bo w dzisiejszych czasach dostaniesz różne informację w zależności, z której bańki wypłyną

Moje pytanie brzmi, jak to jest z tą granicą polsko-niemiecką? Czy faktycznie Niemcy odsyłają nam imigrantów czy jednak to wszystko jest rozdmuchane przez prawicę?

#polityka #polska #granica
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lieutenant_Kim generalnie słyszałem wersję ,że odsyłają nam gości ,którzy albo mieli nasze wizy i sobie pojechali na gościnne występy ,ewentualnie beżowych książąt ,którzy przebili się przez mur. Polska np wywaliła na Litwę też kilkuset takich i jakoś nikt nie płacze. Temat imigrantów to gotowy kij prawactwa do walenia po łbach. A największy chlew zrobił nie kto inny niż pisowcy z krzyżykiem na czole i łbem zakutym. Kilkaset tysięcy wiz ,i ściąganie
  • Odpowiedz
@Lieutenant_Kim: Polska jest w Schengen i po prostu odsyłają nielegalnych migrantów co dostali lewe wizy z Polski w ciągu dwóch ostatnich lat odesłali 3,5k. Oddają ich straży granicznej, a nie zostawiają na ulicy. Ponadto Niemcy częściowo uszczelnili granicę wtedy kiedy wyszła afera z wizami i stosują push backi na migrantach. Reszta to narracja straszenia migrantamim
  • Odpowiedz
@CzarnyOwiec: @Jariii No właśnie też tak przez cały czas sądziłem, że nie ma tu żadnej afery z celowym wypychaniem imigrantów przez granice jak to miało miejsce na granicy białoruskiej tylko zwyczajne w świecie pilnowanie swojego interesu, i sprawdzanie czy osoby, które chcą przekroczyć granicę polsko-niemiecką robią to w sposób legalny.

Domyślam się też, że dla większości Polska jest tylko przystankiem przed Niemcami czy innymi bogatymi krajami, gdzie łatwiej o
  • Odpowiedz