Aktywne Wpisy

midnight +61
Po prawie 15 latach prób, udalo mi się w końcu zawieść brata na odwyk do szpitala na detoks. Musiał być trzeźwy na izbie przyjęć, więc miał juz takie delirium, że na wózku go wiozłem, nie życzę najgorszemu wrogowi takich doświadczeń jakich doświadczyłem przez te wszystkie lata, zobaczymy co bedzie. #alkoholizm

misieg +302
źródło: temp_file4404462616637368697
Pobierz

- Iran od 2003 nie prowadził aktywnie programu pozyskani broni jądrowej
- W Iranie znajdują się przedstawiciele Międzynarodowej Agencji Energii Atomowej (IAEA) - swoją drogą Izrael posiadający b--ń jądrową(co każdy wie ale nikt nie mówi głośno i nie jest oficjalne) nigdy do swoich placówek tej agencji nie wpuścił
- Do maja br. żaden raport IAEA nie sugerował jakoby Iran aktywnie pracował nad bronią jądrową
- Za prezydentury Obamy Iran podpisał z USA umowę denukleryzacyjną, której przestrzegał aż do czasu, gdy Trump doszedł do władzy i rozwiązał tylko dlatego, że nie lubił Obamy i chciał zniszczyć jego spuściznę
- Ile wojen w ciągu ostatnich dekad wywołał Iran a ile Izrael i USA - odpowiedzcie sobie sami, które państwa są bardziej szaleńcze i agresywne w swoich działanich
- Irak został zaatakowany przez USA pod pretekstem posiadania WMD(weapons of maas destruction) na które dowodów nie znaleziono do dziś
- Przed inwazją administracja Busha zleciła badania opinii publicznej, mając sprawdzić jaki pretekst najlepiej kupią - wyszło właśnie WMD
- Zginęło tam ponad milion ludzi - również wielu zachodnich żołnierzy w tym Polskich
Żadna b--ń jądrowa nie jest realnym powodem tej inwazji, USA chce odzyskać kontrolę nad Iranem od dekad, utracili ją podczas rewolucji, w której obalono monrachę - który został obsadzony na tronie po puczu na ostatnim demokratycznym przywódcy Iranu - którego obalili nie dlatego, że był dyktatorem tylko śmiał śmieć znacjonalizować złoża ropy tak żeby USA i UK nie miały nad nimi pełnej kontroli i nie czerpały z nich całych zysków. To plan sięgający dekad wstecz, USA ma chrapkę na Iran jeszcze od lat 80 gdy napuścili na Iran Saddama - gdzie pomagali mu atakować Iran bronią chemiczną.
Oczywiście cała reszta typu prawa człowieka, opresyjna dyktatura itp. też nie są powodami tego ataku, kolejne bajki dla debili, gdyby takie rzeczy intteresowały USA lub Izrael to już dawno zaatakowaliby Arabię Saudyjską, Kuwejt czy Katar.
Nie jestem fanem Irańskiego reżimu - tak jak wielu irańczyków - zwłaszcza młodych ale atak Izraela jest zbrodniczy, wojna nie służy nikomu poza USA i ich koncernom naftowym, zginie przez nią zapewne wielu ludzi a Iran podobnie jak Syria, Irak, Libia czy inne kraje regionu zostanie zdestabilizowany na dekady i cofnie się w rozwoju, my za to zobaczymy droższe paliwo na stacjach a jak wszystko pójdzie naprawdę źle to może nawet Polskich żołnierzy ginących za wujka sama w Iranie
Zdjęcie młodego Saddama dla zasięgów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#iran #izrael #wojna #takapwda
źródło: %D0%A1%D0%B0%D0%B4%D0%B4%D0%B0%D0%BC_%D0%B2_%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8
Pobierz@fraciu: To nie jest zadna niespodzianka, USA nalozylo sankcje na Iran wiec dziwne ze byloby inaczej. Iran eksportowal rope do krajów które maja w dupie sankcje USA.
Jednoczesnie nie jest to zadna tajemnica ze USA chce miec kontrole nad Iranska ropa.
Demonizacja Iranu z mojej perspektywy jest smieszna. Maja przestarzala armie, przestarzale uzbrojenie, stare samoloty, nie
Noam Chomsky to minus? A dla mnie plus, więc
Oho, widzę mamy matoła, który uzasadnia napaść na Irak w 2003 xDD To lecimy;
Chodzi ci o znalezione zasobniki i resztki pocisków z czasów wojny z Iranem, podczas to której Irak był dozbrajany przez USA? ( ͡
Wykopki co negują fakty historyczne xD
Premier chciał znacjonalizować zasoby leżące w Iranie kontrolowane przez kolonialistów, cóż za zbrodnia xD
Niestety nie. Do dzisiaj wali konia do USA jak stary cap, myślący, że stany to ostoja demokracji, praw człowieka i jedynego zbawienia dla Polskiej obronności a nie interesów elit.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
co ty na to?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu