Wpis z mikrobloga

#telefony #smartfon #informatyka

Siema, jest mi ktoś w stanie powiedzieć dlaczego po wifi na telefonie Samsung a55 mam strasznie słaby internet? Jestem zalogowany do tej samej sieci, siedzę obok laptopa i na laptopie pobieranie w speedtest pokazuje mi 300 mb/s(ofc tez po wifi), a na telefonie 40 mb/s. Nie mogę nawet yt oglądać bez zacinek xD. Telefon ma ponad pół roku, tylko 30% pamięci jest zajęte. Nie mam żadnych dziwnych apek
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Iskaryota nie, mam ofertę 600mb/s. Niezależnie czy cokolwiek innego jest włącznie, na telefonie nie mam nigdy powyżej 60 mb/s

Robiłem restart wszystkich routerów. Sprawdzałem na routerach 2 swoich i 1 od netii ( mam zrobiona siec domowa z oddzielnym routerem asus na każdym pietrze domu, siec do nich dochodzi po kablu z routera Netii), wszędzie to samo. Netia też robiła mi restart zdalny.
  • Odpowiedz
@Czyjatoja: Bo miałam taki problem z samsungiem i po krótkim i niezbyt dokładnym riserczu dowiedziałam się, że jak wi-fi jest na tej samej częstotliwości co bluetooth to telefon może świrować. Sprawdziłam i przy wyłączonym bluetoothie problem rzeczywiście znikał, więc teraz router mam na innej częstotliwości i wszystko działa.
  • Odpowiedz
@Czyjatoja: Dziwna sprawa. Rozumiem, że po restarcie telefonu jest to samo? Możesz też spróbować przeprowadzić diagnostykę w Ustawieniach - Pielęgnacja urządzenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@cukru restartowałem telefon, restartowałem wszystkie routery, próbowałem pod wszystkimi 3 jest to samo. Zdecydowanie coś w telefonie.

Nie chciałbym robić pełnego resetu, bo za dużo haseł pogubiłem i miałbym problem odtworzyć wszystko
  • Odpowiedz