Aktywne Wpisy

mirko_anonim +8
✨️ Jak poradzić sobie z problemami w związku z osobą chorującą na nerwicę? Ⓘ
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem
Cześć, od roku jestem w związku z dziewczyną, ma 22 lata, ona choruje na nerwicę lękową.
Mieszka w jednym mieszkaniu w bloku z rodzicami i dziadkami, dowiedziałem się o tym po kilku miesiącach związku. Jej rodzice mają kasę na własne mieszkanie, a z tego co wiem jej ojciec kiedyś nalegał na kupno mieszkania, jej mama nigdy się nie wyprowadziła.
Problem

Zaufajmi_wiemlepiej +273
Dużo ostatnio jest odbijania piłeczki, że to tylko przegrywy wykopki mają problem z psami, ale chciałbym na przykładzie własnej historii zmienić może przekonanie paru osób.
Miasto powiatowe, mam żonę, dziecko, oboje pracujemy, nic za darmo nie dostaliśmy, 7 lat temu kupiłem mieszkanie na 1 piętrze w bloku z płyty do generalnego remontu, oczywiście oszczędności życia, kredyt. Po roku wprowadziliśmy się. Cieszyliśmy się, bo mieliśmy starszych sąsiadów, było cicho i spokojnie.
Po 2 latach
Miasto powiatowe, mam żonę, dziecko, oboje pracujemy, nic za darmo nie dostaliśmy, 7 lat temu kupiłem mieszkanie na 1 piętrze w bloku z płyty do generalnego remontu, oczywiście oszczędności życia, kredyt. Po roku wprowadziliśmy się. Cieszyliśmy się, bo mieliśmy starszych sąsiadów, było cicho i spokojnie.
Po 2 latach

Cześć Mirki, ostatnio czuje ze poziom wykonywanej mojej pracy stoi w miejscu. Chodzi o wydajność i czas głównie.
Chce sobie usprawnić pracę i wykonywać szybciej niektóre aspekty mojej pracy.
Pracuje jako programista PHP przy kilku projektach drupalowych(9-11) + czasami jakiś laravel/WordPress.
Oczywiście wszystkie te środowiska mam postawione na dockerze, w każdym z nich mam skrypt który odpalam przy przelaczaniu się między branchami. Jakiś composer instal, drush CR, cim itp.
Jak jeszcze usprawniacie sobie pracę, oprócz skryptów? Może jakieś AI albo jakieś inne rzeczy które wam automatyzują jakieś działania?