Kojarzy ktoś z was czy jest jakaś funkcja w api przeglądarki do zapisania kompletnej strony we wtyczce do przeglądarki? Znalazłem jedynie browser.download.download ale to zapisuje tylko html, a ja chciałbym jeszcze css js czy co tam jeszcze, (przynajmniej póki co).
Patrzę głównie na Firefoxa, ale nie jest to konieczność.
Bonusowe pytanie: Firefox oczywiście nie obsługuje "customowych" (cholera, jak się to tłumaczy) skrótów klawiszowych, np dla własnej wtyczki. Jak to rozwiązujecie? Ja póki co sobie zmapowałem klawisz na poziomie systemu, ale to moim zdaniem jest słabe rozwiązanie.
@Moderatoo: pewnie bym mógł, ale wolałbym mieć wszystko w tym samym stylu zapisane - ffox ma dość specyficzną zamianę znaków z tytułu do nazwy plików (jakkolwiek się tłumaczy sanitization), a potem planuję sparsować sobie to lokalnie do jsona - więc wolałbym uniknąć różnic. No ale jak api nie wystawia, to trzeba będzie pomyśleć.
Znalazłem jedynie browser.download.download ale to zapisuje tylko html, a ja chciałbym jeszcze css js czy co tam jeszcze, (przynajmniej póki co).
Patrzę głównie na Firefoxa, ale nie jest to konieczność.
Bonusowe pytanie: Firefox oczywiście nie obsługuje "customowych" (cholera, jak się to tłumaczy) skrótów klawiszowych, np dla własnej wtyczki. Jak to rozwiązujecie? Ja póki co sobie zmapowałem klawisz na poziomie systemu, ale to moim zdaniem jest słabe rozwiązanie.
#pytanie #programowanie #webdev #programista15k