Aktywne Wpisy

wykop +58
🔄 Zmiany na Wykopie – co się zmienia i dlaczego?
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały
Wprowadzamy zestaw zmian, które mają na celu uproszczenie korzystania z serwisu, uporządkowanie interfejsu oraz przywrócenie funkcjonalności przez Was cenionych. Poniżej znajdziecie szczegółowe informacje o tym, co się zmienia i z jakich powodów.
🗂 Rezygnacja z kategorii i kategorii własnych
System kategorii oraz kategorii własnych został usunięty, ponieważ – jak pokazały zarówno dane, jak i Wasze opinie w ankietach – nie spełnił swojej roli. Kategorie miały

źródło: Wykop - lewy panel
Pobierz
dexterpol +639
Trumny przetrwały dwie wojny w praktycznie nienaruszonym stanie. Po II wojnie światowej mauzoleum było wielokrotnie otwierane i plądrowane. Trumny zostały zniszczone najprawdopodobniej w poszukiwaniu kosztowności, takich jak biżuteria czy inne pamiątki po zmarłej rodzinie.
Niestety, ale w latach 80 i 90 XX wieku porzucona i pozostawiona bez opieki kaplica, stała się miejscem rozrywki, gdzie młodzież bardzo często spożywała a-----l. Mauzoleum stało się również tłem dla amatorskich, mrocznych sesji fotograficznych. Pod koniec lat 90, szczątki zmarłych zostały przeniesione i z szacunkiem pochowane we wspólnym grobie obok mauzoleum.
Obecnie wejście do kaplicy jest zamurowane, a w dachu widnieje duża dziura, przez którą można zajrzeć do jej wnętrza. Z powodu braku konserwacji i aktów wandalizmu, kaplica z roku na rok popada w coraz większą ruinę.
Link do znaleziska tradycyjnie znajduje się Tutaj
Zainteresowanych moimi znaleziskami wołam w komentarzach.
Zapraszam do obserwowania mojego tagu #szaryburekfoto pod którym wrzucam zdjęcia z miejsc opuszczonych.
Mój blog / Fanpage / Instagram
#fotografia #opuszczone #polska #ciekawostki #historia #podrozujzwykopem
źródło: DSC_0479
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...