Wpis z mikrobloga

Myślcie o swoich dzieciach i wnukach, na prawdę chcecie im zniszczyć przyszłość?? pakt migracyjny jest już dawno klepniety przez Donalda, tak jak w Rumunii zaraz po wyborach wejdzie w życie. Te wszystkie zielone wariactwa popierane przez Rafala, ETS2 zniszczy polski przemysł i gospodarkę, a zwykłym obywatelom znacząco podniesie rachunki. Dyrektywa budynkowa pozbawi wielu młodych możliwości własnego mieszkania(do dzisiejszych cen dorzućcie kolejne 10-15%). Zmierzamy w kierunku modelu Niemieckiego, gdzie mieszkania się wynajmuje od wielkich firm. Obudźcie się ludzie, bo wszystkie zielone podatki bardzo mocno uderzą w Polskę, która była oparta na węglu, uderzy w całą unijną konkurencyjność gospodarki. Zaczyna się era zakazów, czy to ogrzewania węglem i gazem, czy to kupowania samochodów spalinowych. Po wyłączeniu elektrowni węglowych czeka nas kupowanie prądu od sąsiadów. Rafał sam przyznał u Mentzena że podpisze ustawę bodnara kasującą wolność słowa w Polsce. Skutki całkowitej władzy Tuska będą dramatyczne, a przez tematy zastępcze puszczane przez własne media ukrywają rzeczywiste problemy które przed nami a które sami wykrrowali #bylenietrzaskowski #wybory #polityka
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@on_83 skutki rosnących cen uprawnień ETS2 i dyrektywy budynkowej na Polską gospodarkę, na emerytów, na możliwość kupienia nowego mieszkania przez młodych

## Skutki rosnących cen uprawnień ETS2 i dyrektywy budynkowej dla Polski

### Wpływ na polską gospodarkę
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mia93 to będzie 1 krok a za 2 lata 2 krok. Prawdopodobnie będzie trzeba już mocno sprzątać po pakcie migracyjnym. Za 2 lata każdy zobaczy ile będzie musiał zapłacić dodatkowo za ogrzewanie, ile będzie musiał wydać kasy na remont domu bo Rafałowi i UE planeta płonie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Idaho597 bardziej brak twojej wiedzy Jak rosnące ceny uprawnień ETS2 wpłyną na koszty życia Polaków w najbliższych latach

## Wpływ rosnących cen uprawnień ETS2 na koszty życia Polaków w najbliższych latach

### Bezpośrednie skutki dla gospodarstw domowych
  • Odpowiedz
@on_83 człowieku, z opisanych problemów powinieneś iść głosować za Rafikiem, PiS nasprowadzał nam setki tysięcy emigrantów z Azji, zrobił nam ogromne podniesienie podatków, wprowadził przy pomocy Budy Deweloperowe+, które wywindowało ceny w kosmos oraz działa na szkodę obronności Polski. Chcesz głosować na partię, która jawnie głosowała przeciwko miliardom dla polskiej armii?
  • Odpowiedz
@on_83 ETS2 i zielone wariactwa zostały przyjęte przez PiS. Aktualny rząd koalicyjny cały czas mówi że próbuje to wstrzymać ile się da.

Dramatyczne to były lata PiSu ktory r------ł ten kraj w drobny mak, zielonym ladem, dobra zmiana, handlem stolkami, przyjmowaniem imigrantow, rozpieprzaniem kasy na lewo i prawo, wyborami kopertowymi, polaryzacja spoleczenstwa, pegazusem, i można by tak wymieniać pewnie pol dnia. A PO? Bo oni wolno robiom.

Ja p------e...
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@To_ja_moze_pozamiatam morawiecki podpisał w 2019, ETS2 I dyrektywe budynkowa wprowadzono w 2022/23, start od 2027. Za ets2 i dyrektywa głosowała obecną koalicja rządowa w UE, pis i konfa byli przeciw
  • Odpowiedz
Myślcie o swoich dzieciach i wnukach, na prawdę chcecie im zniszczyć przyszłość??

@on_83: ja nie będe miał dzieci ani wnuków więc argument do mnie w ogóle nie trafia. Ja patrzę w przyszłość i podejmuje decyzję biorąc poprawkę na fakt, że za jakieś 30-40 lat umrę ze starości i nie będzie już nikogo z rodziny w okół, więc nie interesuje mnie co będzie np za 50 lat.
ale ja nie głosuje na trzaskowskiego
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@r5678 to sobie popatrz na zeszly rok, bo chyba trochę cie ogłupili

W 2024 roku w Polsce wydano łącznie około 715 000 dokumentów legalizujących pracę cudzoziemców, z czego:

- Oświadczenia o powierzeniu pracy cudzoziemcowi: około 393 000 (głównie Ukraina, Białoruś, Gruzja)[1][2].
- Zezwolenia na pracę: około 322 000 (wszystkie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@To_ja_moze_pozamiatam w 2019 morawiecki podpisał zielony ład, w 2022 i 23 UE głosami rządzących w PL przyjeli ets2 i dyrektywe budynkowa. Rownie dobrze może powiedzieć że kwasniewski jest winny
  • Odpowiedz