Aktywne Wpisy

HeexxD +57
Mi to jest tak po prostu przykro, że coś co jest nowym dużym i opiniotworczym medium tak szybko przybrało kształt gdzie podawana jest znośnie manipulacja i przekaz, i zyskuje poklask wśród betonu, co więcej kształci nowy beton do którego nie będzie dało się już w żaden sposób dotrzeć. Jak nie pojawi się żadna alternatywa gdzie będzie równie "lekko, zabawnie i nowocześnie" to z każdym kolejnym rokiem prawa strona bardzo mocno będzie zysykiwac.
turism0 +140
Dla tych co głosują na Nawrota tylko dlatego żeby się „układ PO” nie domknął: przecież kadencja przyszłego prezydenta w większości będzie pokryta nie przez obecny (2023-2027) a przyszły rząd (2027-2031)… więc głosując na Nawrockiego nie dość że blokujecie ten kraj na 2 lata, to jeszcze dajecie pisowi prezydenta na odzyskanie władzy w 2027…
#debata
#debata

![Nieistniejące "masowe groby" w Kanadzie [fragment podcastu]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b3e9c9a59dcfe98620d09f1ff3af46f41f3214293e5ad1cfb44dd94b2cc371d6,q80.png)
Obecny rząd jak i poprzedni są słabe, więc w takim impasie w jakim jest aktualne środowisko polityczne, uważam, że prezydent powinien być z opcji przeciwnej do rządu.
Gdyby rządził Pis to należałoby popierać Trzaskowskiego.
A tak to podejrzewam, że Trzaskowski będzie Tuskowi całkowicie posłuszny.
#polityka
@Glimpse0fTheFuture: a może to i dobrze, nie było by zwalania że nic nie można zrobić bo prezydent blokuje a do wyborów zostało na tyle mało czasu że albo naprawdę się wykażą albo przegrają i wróci pis
Z Nawrockim jest ten plus, że pozycja Kaczyńskiego z każdym rokiem słabnie.
Z ich punktu widzenia byłoby to krótkowzroczne, bo po takiej koalicji część wyborców by się od nich odwróciła, a może i w trakcie koalicji Pis by zmarginalizował to ugrupowanie tak jak PO zrobiła to z Hołownią i Lewicą.
Nie lubię sytuacji gdy rząd i prezydent wywodzą się z tego samego środowiska politycznego.
Chociaż Batyr i jego szemrana przeszłość nie ułatwia mi podjęcie decyzji.
Nie.
To pokazuje, dlaczego władza Kaczyńskiego zrobiła tyle złego. Tyle trwa naprawianie tego kraju właśnie dlatego, że nie chcą robić wyjątków tylko zmieniać prawo, dobre prawo będzie służyło każdemu obywatelowi. Ja tylko przypominam jak bardzo PiS potrafił zaszczuć ludzi i kłamać, chociażby jak bardzo próbowali zniszczyć chłopaka tylko dlatego że miał kolizję