Wpis z mikrobloga

Mentzen pośrednio podał rękę Trzaskowskiemu, a to dlatego że nie wpisał choćby jednego postulatu światopoglądowego do tej deklaracji, co faktycznie mogłoby trzaska zaszachować w stosunku do jego własnej bazy wyborców. W dodatku punkty 1 oraz 4-8 to de facto postulaty uderzające w PiS i ich 8 lat rządów. Wystarczy walić tym jak w bęben w Nawrockiego, podpisać te deklaracje i ugrać trochę wyborców mentzena dodatkowo wzmacniając strach przed rządami PiS…
Ale o czym ja mówię, skoro w sztabie trzaska sa tuzy intelektu typu Nitras, Nowacka czy inne jońskie i Szczerby
#wybory #polityka #polska
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rozbojnikalibaba: też zauważyłem, że jedynym punktem problematycznym dla Trzaskowskiego jest ten o NATO w Ukrainie. Resztę może ubrać w słowa i podpisać. Jak na Mentzena to baaardzo łagodny "dokument".
  • Odpowiedz
@rozbojnikalibaba: albo szachy 3D i nie blokowanie sobie transferów młodych z KO do Konfy (wiem, że mało możliwe ale jednak xd) albo to pułapka, bo tak czy siak powie, że mu nie wierzy blablabla poparcie dla Nawrockiemu.
Będzie to ciekawe na pewno
  • Odpowiedz
@antarhei: mnie się wydaje że w rozgrywce z Trzaskowski mentzen będzie próbował grać bardziej stanowskiego z wywiadów z kandydatami niż ladowac w pułapkę. W sensie będzie się spierał ale raczej nie będzie nieczysto. A myślę tak dlatego że stanowski to dla mentzena teraz pr-owy wzór tak jakby i w sumie nic nie traci nie lecąc w kulki, po prostu symetryzm popłaca w pewnych warunkach
  • Odpowiedz
Nawet jak zrobił tylko w pośredni sposób, to zrobił tak, aby nie być kopią końca kariery Endriu El sprzed lat. Pamiętamy jak partię Endriu wręcz ukradziono. To co ugra to dla siebie i swoich wyborców to jego. Z twarzą wyjdzie z tego i to mi się podoba. W sumie dr Dres myślał, że 100 % Sławka i Brauna jego, a jeszcze uda mu się kawalerkę zostawić dla siebie, a tu może być
  • Odpowiedz