Wpis z mikrobloga

Czy faktycznie mi te gówna działają w tle tak jak pokazuje ten menadżer zadań od Xiaomi? Ostatnio chciałem to powyłączac żeby mi w tle nie chodziły jakieś głupoty, ma ktoś pomysł jak to zrobić? Bo mam np na operze zaznaczone " wstrzymaj działanie aplikacji gdy nie jest używana " ale średnio działa...

#xiaomi #android #pytaniedoeksperta
Perke - Czy faktycznie mi te gówna działają w tle tak jak pokazuje ten menadżer zadań...

źródło: temp_file8215369265268672176

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Perke: U siebie jak wyłączę, a nie zatrzymam, aplikację to ona jest wyłączona do momentu jak znowu ją uruchomię. A skoro korzystasz z Opery to ona działa non stop.
Chcesz zamknąć aplikację? To dłuższe przytrzymanie na ikonie, potem informacje o aplikacji i w menu wybierasz zatrzymaj. Po kłopocie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Perke Linux i Android działają tak, że dzięki trzymaniu pewnych rzeczy w pamięci RAM zamiast wczytywaniu ich za każdym razem z dużo wolniejszej pamięci trwałej, zapewnia się większą szybkość i energooszczędność pracy urządzenia. Więc nie panikowałbym, wymuszając zamknięcie aplikacji, o ile nie jest to urządzenie ze skrajnie małą ilością pamięci RAM, powiedzmy do 3 GB.

W ustawieniach programistycznych powinien być dostępny bardziej rozbudowany menedżer procesów, który pokazuje, które aplikacje działają w
  • Odpowiedz