Wpis z mikrobloga

via Android
  • 2
@thority TRUST THE PROCESS

Jestem pewby, że tak. Zwolnienie byłoby szokujące.

Zaszli dosyć daleko w LM (nowość) i ewidentnie zespół się rozwija, w lidze pozostają w topie, ale potrzebują na już napastnika i to mega pilnie, bo obecnie w całej kadrze nke ma nikogo. Może też solidniejszych obrońców (wywalić Kiwiorów i innych Zinchenków, Saliba ma odejść). Pomoc i bramkę mają nieźle obsadzoną, a Arteta zbudował przyszłościowy zespół z wielu młodych graczy.
  • Odpowiedz
@red7000: mnie bardziej martwi fakt, że na zawodników już wydaliśmy majątek, a powoli zaczyna się okres wymiany zawodników którzy już zostali wymienieni. Cholera wie czy Saliba się nie skusi na ten Real, w klubie jest 50 lewych obrońców a gra MLS bo jest najlepszy i niepołamany w porównaniu do 49 pozostałych. Martinelli nie dojeżdża, Ode nie ma zmiennika, Partey odchodzi (po wczoraj mam nadzieję że nikomu się nie odwidzi) więc
  • Odpowiedz
@thority: SAF w Manchesterze przez 5 lat też nie miał znaczących trofeów, ale było widać że drużyna się rozwija, zaufali mu i zdobył 8 mistrzostw w 9 sezonach, w tym pozostałym brakło mu 1 punktu.
Dostał drużynę w opłakanym stanie która od odejścia Wengera się staczała i jak na razie zbudował z niej poważnego kandydata do trofeów gdzie większość przegrywają o włos.

Brakuje złota, ale wykonuje dobrą i stabilną robotę,
  • Odpowiedz
@red7000: to był ten sezon w którym mogli w końcu wygrać PL albo LM, ale z jakiegoś dziwnego powodu nie kupili/wypożyczyli żadnego napastnika. Ostatnio taką szanse mieli jak Lester wygrało PL, ale widocznie komuś u góry tam aż tak nie zależy.
W przyszłym wraca city i raczej znów ostatecznie wygrają, a arsenal może powalczy o jakiś puchar ligi czy FA
  • Odpowiedz
@red7000: dzięki Artecie znowu zaczęliśmy się liczyć w lidze i europie. teraz jakieś świeżaki w socialach robią płaku płaku, bo zawsze drudzy w lidze i nie ma finału champions league, ale nie pamiętają (jak mają pamiętać skoro kibicują od 4 sezonów) jak byliśmy 4rsenalem i zawsze w------l w 1/8 ligi mistrzów. Kilka lat temu życzyłbym sobie żebyśmy mieli 2 miejsce i walczyli do końca o finał LM.
  • Odpowiedz
teraz jakieś świeżaki w socialach robią płaku płaku

@szybki96: kibice to by go przecież już dawno temu zwolnili, ale zarząd miał w dupie nastroje i pozwolił robić swoje.

@red7000: @michalxd21: problemem jest, że przydałby się jakiś kompletny napastnik, a takich brak na rynku i ktokolwiek sensowny kosztuje krocie. Ale cofnęłoby to Merino i jak przyjdzie jeszcze Zubimendi, to pomoc będzie przecież mocna. Ciężko też ściągnąć kogoś
  • Odpowiedz
@HansLanda88: z tym Kvarą to w 100% racja - jestem jego ogromnym fanem od początku gry w Neapolu, idealnie mi pasował do Arsenalu i żałuję że zimą zdecydował się na PSG a Arsenal nawet nie ruszył po niego. Do tego poza boiskiem, to właśnie ten typ zawodnika który lubimy, wpisujący się do Arsenalu Artety, totalnie odstający od zwariowanego Neapolu. Trochę z niewiadomych powodów ma pod górkę z kibicami w Paryżu,
  • Odpowiedz
może jeszcze sezon i będzie szukał innego miejsca dla siebie?

@michalxd21: z PSG się nie odchodzi samemu - patrz np. Verratti, któremu się zamarzyła Barcelona. Oni ewentualnie wymienią sobie Fabiana Ruiza, chociaż równie dobrze mogą go zostawić i zredukować rolę, a z przodu dojdzie pewnie jakiś napastnik i odpalą wtedy Kangina. No i w sumie, to stawiałbym, że mogliby Salibą zastąpić Marquinhosa? Ale nie wiem na ile go Enrique ceni.
  • Odpowiedz
Saliba ma odejść

@red7000: Saliba na pewno nie odejdzie tego lata z klubu i najprawdopodobniej podpisze nowy 4 letni wysoki kontrakt w okolicy £300k na tydzień.

Partey odchodzi (po wczoraj mam nadzieję że nikomu się nie odwidzi) więc nie dość że trzeba kogoś za niego do
  • Odpowiedz