Wpis z mikrobloga

@Chrystus: mi nie tylko we włosach ale i w całej otoczce tej postaci która gram
A jak masz ustawione w karcie graficznej i w grze? Możesz pokazać ustawienia? Może u mnie coś jest źle ustawione w nvidii
  • Odpowiedz
@Chrystus: @Qwertyasdf123 Dzisiejsza grafika niestety ładnie wygląda dopiero przy 1440p+, na FHD masz do wyboru: albo wszystko rozmyte, albo dithering. Do tego DLSS, FSR i TAA wymaga smużenia, zwłaszcza na "niepewnych" fragmentach obrazu, z małymi detalami. DLSS nawet w trybie jakości powoduje sporo "artefaktów" w ruchu, zwłaszcza przy dużym kontraście, albo w miejscach z np. podłogą z refleksami.
To jest główny powód hejtu na UE5 i współczesny kierunek rozwoju
  • Odpowiedz
@Razi91: ja gram w 2k przecież więc mam 1440p na epickich i mam takie cuda ale tylko w tej jednej grze bo w innych mam normalnie bez problemu i nawet jak dam DLAA to wygląda słabo l, bo nie da się całkowicie wyłączyć dlss
  • Odpowiedz
  • 0
@Qwertyasdf123 bo chyba nie, bo 2K to 2048x1080, a 1440p (2560x1440 lub pochodne) to (W)QHD (lub np. UWQHD).
I w każdej grze z TAA lub DLSS i podobnymi będą takie "efekty", tylko czasami bardziej, czego mniej widoczne. W Clair też jedne lokacje bardziej cierpią od innych
  • Odpowiedz